U DUBROVNIKU

Vozač Hitne novčano kažnjen jer je opsovao vozača koji mu je blokirao put: ‘Znam da je u ovoj državi sve moguće, ali ovo…’

Idi na originalni članak
Foto: Facebook/HITNA UŽIVO 194

žVozač Hitne kaznu nije htio platiti, već je to učinila njegova supruga. Kaže – nije ‘do para’ nego do principa

Oglas

“Znao sam da je u ovoj državi sve moguće, ali da je ovoliko… Ovu sramotu moram podijeliti s vama pa me eto i vi kaznite”, tim je riječima ogorčeni vozač Hitne pomoći započeo svoju objavu u kojoj opisuje presudu Općinskog suda u Dubrovniku koji ga je proglasio krivim zbog kršenja javnog reda i mira prije odlaska na intervenciju i presudio da mora platiti 30 eura kazne.

Naime, djelatnik Hitne žurio je na intervenciju zbog dojave da je čovjek kojemu je trebala pomoć pao s četvrtog kata, ali nije mogao izaći s parkinga jer ga je svojim vozilom bočno zagradio drugi vozač.

Putem megafona i sirene pokušao je skrenuti pozornost vlasniku vozila da se pomakne, budući da je kasnio na intervenciju tijekom koje je svaka sekunda bila dragocjena. Nakon otprilike šest minuta vozač se pojavio, a hitnjak ga je opsovao i zbog toga je zaradio kaznu.

“Čovjek je pao s četiri metra i ozlijedio se. Upalio sam sirenu i megafon te dozivao da maknu vozilo. Kad se napokon pojavio, rekao sam mu da makne auto, u pi**u materinu. Ili nešto slično, stvarno se ne sjećam što točno. Rekao je da ga neće maknuti”, ispričao je vozač Hitne za Telegram, navodeći da je on sam zvao policiju.

Vozača je u međuvremenu uspio uvjeriti da se makne, a onda je stigla policija koja ga je prekršajno prijavila za kršenje javnog reda i mira.

Incident se dogodio još u svibnju 2022. u Orebiću, no ogorčenom vozaču sada je stigla presuda na kućnu adresu, koja je objavljena i na stranici Hitna uživo 194. Na sudu je posvjedočio da se ne osjeća krivim za prekršaj za koji ga se tereti.

Kaznu nije htio platiti, već je to učinila njegova supruga. Kaže – nije “do para” nego do principa.

“Napišite koliku kaznu zaslužujem što ga nisam poslao u carstvo snova na licu mjesta. Odgovorno tvrdim i obećavam da idući put neću niti upaliti sirenu, niti ikoga zvati, niti psovati, niti ikome objašnjavati zašto nisam izašao na intervenciju crvenog kriterija… Prosudite sami”, zaključuje razočarani hitnjak, prenosi Net.hr.

Exit mobile version