PODRŠKA ZAGREBAČKOM PROSVJEDU?

“A.P. BAHATI LAŽOVE!” Nepoznati autor na Mrtvom kanalu postavio poruke upućene vladajućima

Idi na originalni članak

Danas, dok su se umirovljenici okupili u Zagrebu na Trgu bana Josipa Jelačića u znak prosvjeda protiv niskih mirovina i neadekvatne socijalne zaštite, u Rijeci su nepoznati autori iznijeli svoje frustracije na neobičan način. Na mostu iznad Mrtvog kanala osvanule su poruke upućene Vladi i premijeru Andreju Plenkoviću.

Oglas

Na tim porukama, jasno se mogla vidjeti oštra kritika aktualne vlasti. Jedna od poruka izravno se obraća premijeru Plenkoviću: “AP – Andrej Plenković, bahati lažove”, dok druga oslikava osjećaj bijesa i nemoći umirovljenika: “Njima 80%, penzićima ku*ac.”

Jedna od najupečatljivijih poruka odnosi se na vojnu opremu, ukazujući na percepciju da se financijska sredstva pogrešno raspoređuju: “Mijenjaj Rafale za kontejnere.” Time se aludira na kupnju skupih borbenih aviona, dok mnogi građani, posebice umirovljenici, žive u neimaštini i skupljaju hranu iz kontejnera.

Posljednja poruka prikazuje gorku realnost s kojom se mnogi umirovljenici suočavaju: “28 godina staža, 280 eura – 10 eura na dan.” Ovim je istaknuta niska mirovina koja mnogima nije dovoljna za osnovne životne potrebe.

Ove poruke, iako možda anonimne i provokativne, odražavaju duboku frustraciju velikog broja građana, koji sve glasnije zahtijevaju bolje uvjete života i dostojanstvenu starost. Dok se u Zagrebu prosvjeduje za prava umirovljenika, u Rijeci ovakvi činovi pokazuju da nezadovoljstvo prelazi granice pojedinih gradova te odražava širu društvenu napetost.

Exit mobile version