ULAGANJA U ZDRAVSTVO

BRIGA ZA ZDRAVLJE: Općina Čavle sufinancira rad dežurnih ambulanti vikendima i blagdanima

Idi na originalni članak

Općina Čavle potpisom više ugovora nastavlja svoj cilj osiguranja kvalitetne zdravstvene zaštite svih mještana te potiče preventivne zdravstvene preglede s ciljem sprečavanja teških oboljenja te dugog i kvalitetnog života stanovništva, kako starije dobi tako i djece

Oglas

Ovih dana potpisan je tako Ugovor o financiranju programa palijativne zaštite s Domom zdravlja Primorsko-goranske županije vrijedan 23 tisuće kuna kojim stanovnici Čavala u terminalnoj fazi bolesti imaju mogućnost dobiti pomoć liječnika, medicinske sestre, fizioterapeuta, psihologa, duhovnika i socijalnog radnika- koji čine interdisciplinarni tim palijativne skrbi Doma zdravlja PGŽ.

Potpisan je i Ugovor o financiranju programa dežurstva Doma zdravlja i to opće i obiteljske medicine te pedijatrijske ambulante u Cambierijevoj ulici broj 7 u Rijeci te dežurne stomatološke ambulante na adresi Studentska ulica broj 1. Ovim ugovorom koji vrijedi 34 tisuće kuna Općina Čavle sufinancira rad spomenutih dežurnih ambulanti vikendima i blagdanima.

S Domom zdravlja PGŽ sklopljen je i Ugovor o sufinanciranju Savjetovališta za prehranu dojenčadi vrijedan 40 tisuća kuna čime mještani općine Čavle mogu koristiti usluge dobivanja besplatnog adaptiranog mlijeka i druge hrane za prehranu dojenčadi te koristi usluge savjeta zdravstvenih djelatnika u Savjetovalištu za prehranu dojenčadi u Cambierievoj ulici u Rijeci.

“Donesena je i odluka da i ove godine Općina nastavi suradnju sa Hrvatskom udrugom fizioterapeuta za zdravlje žena (HUFZŽ) s kojom smo prošle godine zajedno s Općinom Jelenje uspješno odradili tečaj za trudnice i roditelje. Održan je po jedan tečaj na području Općine Čavle i Jelenje te se na taj način htjelo dodatno povezati lokalnu zajednicu”, rekla je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

U sklopu projekta pruža se stručna podrška i edukacija mladih parova koji očekuju dijete te ih se kroz predavanja upoznaje sa svim bitnim aspektima trudnoće, kao i života s bebom do njezine prve godine života. Tim koji sudjeluje u projektu se kontinuirano educira za rad s trudnicama, roditeljima i djecom, zbog pozitivnih iskustava projekt se nastavlja i u 2021. godini.

Osim navedenih usluga, u tijeku je i javna nabava za specijalističke zdravstvene preglede u privatnim ordinacijama u ukupnoj procijenjenoj vrijednosti 120 tisuća kuna, a koje će mještani Općine Čavle moći koristiti kao i do sada uz minimalne participacije.

Na inicijativu Općine Čavle održan je i sastanak s predstavnicima Doma zdravlja PGŽ te se postigao dogovor o načinu sanacije krova i uređenja ambulante u Čavlima.

“Ovim putem najavljujemo i tu zaista potrebnu investiciju. Podsjećamo, projekt energetske obnove ambulante Čavle nažalost nije bio odobren, a novi krug natječaja nije bio raspisan. Stoga se krenulo u izradu prilagođenih troškovnika kako bi se izvela hitna sanacija krova, vertikala i unutrašnjih zidova. Vrijednost radova procijenjuje se na 300 tisuća kuna te su ta sredstva planirana u Proračunu Općine Čavle 2021. godine”, poručila je općinska načelnica Ivana Cvitan Polić.

Exit mobile version