FINALE AKCIJE „ZA TEOV PRVI KORAK“ Krk na Staru godinu trči za Tea Jelenovića!

Idi na originalni članak

Nakon niza humanitarnih događanja u sklopu akcije “Za Teov prvi korak” u četvrtak ulazimo u finale ove humanitarne priče i to utrkom na otoku Krku pod nazivom “Otok Krk za Tea trk”.

Oglas

U organizaciji Atletskog kluba Krk, na staru godinu, 31.prosinca 2015. održat će se dvije utrke za malog Tea Jelenovića. Glavna utrka Punat – Krk (duljina staze 7,2 km) počinje u Puntu (ispred pošte) u 10:30 sati a cilj ima u gradu Krku na Veloj placi. Dječja utrka pak počinje u isto vrijeme iz starog grada u Krku a za cilj ima također Velu placu.

Podsjetimo, Teo Jelenović tromjesečna je beba koja boluje od rijetke bolesti zglobova i tetiva a manifestira se ukočenošću ruku, i nogu i slabijom pokretljivošću mišića. Kako je u Hrvatskoj liječničkoj praksi ova bolest još relativno nepoznata Teovi roditelji pronašli su kliniku u Njemačkoj koja ima već mnogo iskustva u liječenju ove bolesti -Artrogripoze. Rezultati dosadašnjeg liječenja su ohrabrujući ali troškovi liječenja su doista veliki- procjenjuje se da će biti potrebno ukupno 100.000 eura. Prijatelji Teovih roditelja stoga su pokrenuli veliku humanitarnu akciju „Za Teov prvi korak“ koja se ovom utrkom završava!

U sklopu akcije “Za Teov prvi korak” odvilo se 50-tak događanja: koncerti u Malinskoj, Novom Vinodolskom, Crikvenici, Krku, Dobrinju, predstave Pipi duga čarapa i Bijeli Klaun, u Hotelu Malin i Zabavnom parku Zvrk, a osim toga tu su bile još i misa vlč. Suca za Tea, akcija skupljanja priloga u župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana, humanitarna vaterpolo utakmica, rođendanski party Studia Danijela sa prikupljanjem priloga, humanitarno jahanje u Njivicama, skupljanje priloga u Gostioni u Zagrebu, Advent na Placi na kojem je Udruga Kreativni Krk prodavala svoje radove i prikupljala priloge za Tea, aukcija fotografija Srđana Hulaka, promocija knjige i izložba slika u Novom Vinodolskom, PalačinkaDa u Crikvenici, prodaja ukrasa i suvenira na štandovima u sklopu manifestacije “Prosinac u Novom”, izrada šalica za božićni sajam autora Ivice Brusića, te razne manifestacije u Dječjem zimskom gradu Punat, te brojne Facebook akcije.

Organizatori zahvaljuju svima koji su se uključili u ovu akciju te svim fizičkim i pravnim osobama koje su uplatile donaciju na humanitarni račun , kao i anonimnim uplatiteljima, bilo ih je doista puno.

Utrku pomažu: Grad Krk, Općina Punat, Općina Dobrinj, TZ Grada Krka, TZ Punat, TZ Dobrinj, BBK Krk, PD Obzova otok Krk, DVD Krk, UIKO – Punat, Udruga Puntarske užance, JK Punat, ŠRD Arbun Punat, Marina Punat Grupa, TP Kvarner Punat, NB “Volsonis” Krk, Caffettaria “XVIII stoljeće” Krk, slastičarnica Mimoza, Krk.

Exit mobile version