MILIJUN KUNA BOLJE! Srčanim bolesnicima kvalitetnije liječenje u preuređenom odjelu Zavoda za kardiovaskularne bolesti na Sušaku

Idi na originalni članak

Generalno su uređene sve bolesničke sobe odjela koji raspolaže s 28 bolesničkih postelja (Zavod za kardiovaskularne bolesti ukupno ima 90 postelja)

Oglas

Više od milijun kuna vrijednom investicijom Primorsko-goranske županije, KBC-a Rijeka i INA-e preuređen je odjel Zavoda za kardiovaskularne bolesti na Sušaku, čime će se srčanim bolesnicima značajno povećati kvaliteta boravka i liječenja u bolnici, ali i uvjeti rada medicinskog osoblja.

Preuređeni odjel Zavoda za kardiovaskularne bolesti KBC-a na Sušaku obišli su u petak župan Zlatko Komadina, pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke Ankica Perhat, ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. se Davor Štimac i pročelnik Zavoda za kardiovaskularne bolesti prof. dr. se. Luka Zaputović, prenose mrežne sranice Grada Rijeke i PGŽ.

Uređeno je cijelo istočno krilo trećeg kata glavne zgrade sušačke bolnice. Generalna su uređene sve bolesničke sobe odjela koji raspolaže s 28 bolesničkih postelja (Zavod za kardiovaskularne bolesti ukupno ima 90 postelja). Od starih šesterokrevetnih soba napravljene su manje – dvokrevetne i trokrevetne sobe, namještene novim posteljama, noćnim ormarićima i ostalom pratećom opremom. Uređeni su i prostori za medicinsko osoblje i administraciju. Radove je izvodila Zanatoprema s kooperantima.

Odjel za kardiomiopatije, upalne i valvularne bolesti srca Zavoda za kardiovaskularne bolesti Klinike za internu medicinu KBC-a Rijeka ranije je građevinski bio u vrlo lošem stanju i zahtijevao temeljitu sanaciju. U samo preuređenje uloženo je više od milijun kuna, od čega je Primorsko-goranska županija izdvojila pola milijuna kuna, a drugi dio investicije zajednički su sufinancirali KBC Rijeka iz svojih sredstava te INA putem programa INA DONATOR.

Govoreći o ovoj posljednjoj donaciji riječkoj bolnici, unatoč tome što joj Primorsko-goranska županija nije osnivač, župan Zlatko Komadina istaknuo je kako kvaliteta boravka i liječenja građana naprosto mora biti na visokoj razini. „Uostalom, jedinicama regionalne i lokalne samouprave i jest dužnost da budu uključene u sve pore društvenog i gospodarskog života“.

Ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. se Davor Štimac, izražavajući zadovoljstvo preuređenjem bolničkog odjela, rekao je da bi to trebao biti minimalni standard u svakoj bolnici jer se medicina ne može razvijati ako pacijenti leže u sobama koje nisu na civilizacijskoj razini, ali i da će se onaj pravi, europski standard postići tek izgradnjom nove bolnice na Sušaku. „Od jednog derutnog odjela dobili smo jedan lijepi prostor s tri dvokrevetne i šest trokrevetnih soba, čime je našim pacijentima omogućen puno bolji standard liječenja“, dodao je pročelnik Zavoda za Kardiovaskularne bolesti prof. dr. se. Luka Zaputović.

Dr. Luka Zaputović, član Uprave INA – Ivan Krešić, župan Zlatko Komadina i ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Davor Štimac

Član Uprave INA-e Ivan Krešić naglasio je kako ova donacija nije izdvojen susret INA-e i riječkog KBC-a te da će se njihova dugogodišnja suradnja nastaviti.

Nakon razgledavanja novouređenih soba i kratkog razgovora s pacijentima, uzvanici su s krova zgrade Zavoda za kardiovaskularne bolesti pogledali i kako napreduju radovi na 1. fazi izgradnje nove riječke bolnice, odnosno buduće zgrade Klinike za pedijatriju i Klinike za ginekologiju i porodništvo.

 

Exit mobile version