TEŠKI UVJETI

(FOTO, VIDEO) Snježno nevrijeme u Gorskom kotaru! Vozila se kližu i izlijeću s A6, zabilježeno nekoliko nesreća!

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru

Oglas

Kako su meteorolozi i najavljivali, danas rano poslijepodne došlo je do veće promjene vremena što se posebno manifestira trenutno u Gorskom kotaru!

Pada snijeg, zadržava se na kolniku – na nekim mjestima ima ga već 10 cm visine – pa su u akciju krenuli i cestari koji brinu o prohodnosti prometnica.

Na autocesti A6 na 57+000 km između čvora OŠTROVICA i čvora VRATA u smjeru Zagreba promet se odvija jednom prometnom trakom. Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na cestama u Gorskom kotaru:

A6 Rijeka-Zagreb na dionici Bosiljevo-Kikovica;
DC3 Zdihovo-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica;
DC32 Prezid-Delnice;
DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin;
DC203 Brod na Kupi – Delnice;
DC305 Parg-Čabar;
DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja;
ŽC5030 Platak-Kamenjak;
ŽC5032 Crni Lug -Mrzle Vodice-G. Jelenje;
ŽC5034 Vrbovsko-Ravna Gora-Kupjak;
ŽC5062 Kraljev Jarak-Fužine-Lukovo;
ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine-Vrata;
ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk;
ostale županijske i lokalne ceste na području Vrbovskog, Delnica i Čabra.

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, Hrvatskom primorju i sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Vozeći se autocestom u smjeru Zagreba, primijetili smo da kolnik očigledno nije dostatno posipan solju – ili nije uopće posipavan. Ispod snijega stvara se ledena kora i to je ono što vozače tjera u očaj, a vozila u “vrludanje” prometnicom!

U trenutku dok smo snimali fotografije i video, oko 14.30 sati, ralica još nije prošla u smjeru Rijeke, prošla je samo u smjeru Zagreba!

Vozače pozivamo da brzinu i način vožnje prilagode trenutačnim uvjetima na cesti, pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila te poštuju prometne propise i ograničenja.

Exit mobile version