(FOTOGALERIJA, 2. dio) RIJEČKI KARNEVAL 2017. Pogledajte neke od najboljih trenutaka Međunarodne povorke!

Idi na originalni članak

Riječki karneval je službeno priveden kraju, dok se neslužbeno nastavio na brojnim maškaranim zabavama

Oglas

Kao šlag na torti i najbolji način za obilježiti kraj ovogodišnjeg Riječkog karnevala, ovu je nedjelju centar grada protresla jedinstvena i najveća Međunarodna karnevalska povorka.

Više od 10.400 sudionika u 110 grupa sa 74 alegorijskih kola kroz svoje maske je pokazalo što ih u posljednjih godinu dana inspiriralo, nasmijalo ili naljutilo da komentiraju kroz duhovite alegorije… Nakon prvog dijela (OVDJE), donosimo drugi dio našeg foto-zapisa s ovog spektakularnog događaja.

Crvenkapica i vuk, Gospodari prstenova, Princeza na zrnu graška, Šuma Striborova, Shrek i Fiona, Petar Pan… donijeli su na Korzo čaroliju bajki i poznatih priča, dok su nas gejše i samuraji, Vikinzi, Jamajčani, Teksašani i ostali proveli duž zemaljske kugle. I onda još stotine drugih karnevalskih priča…

Uz 16 grupa iz ostatka hrvatske, povorka je međunarodni predznak imala zbog brojnih dragih gostiju iz inozemstva – iz Italije (Verona, Este, Mirandola), Slovenije (Pobrežje – Ptuj), Crne Gore (Herceg Novi), Srbije (Vrnjačka Banja) te mješovite grupe K.G. Nevera iz učeničkog doma Kvarnera i KG „Par-Nepar“ s članovima iz Slovenije, Belgije, Francuske i Danske.

Prolaskom posljednje grupe, tradicionalno Halubajskih zvončara, na pozornici se odvila gorko-slatka ceremonija vraćanja ključa Grada iz ruku maškara gradonačelniku Rijeke. Paljenjem pusta na moru u režiji grupe Pom-F-Ri, Riječki karneval je službeno priveden kraju, dok se neslužbeno nastavio na brojnim maškaranim zabavama, a njegov duh živjet će još i kroz ožujak kroz humanitarnu izložbu fotografija Foto studija Kurti „Nasmijana lica Riječkog karnevala“.

Snimka povorke se ponovno može pogledati na stranici Karnevala na adresi www.rijecki-karneval.hr, a repriza karnevalske povorke na Kanalu Ri moći će se pogledati u dva dijela – u subotu 4. ožujka oko 10.15 sati te drugi dio u nedjelju 5. ožujka oko 9.30 sati.

 

Exit mobile version