(FOTOGALERIJA) Gastrofešta na Korzu: U lignjama i štrudlama od trešanja uživalo par tisuća Riječana i gostiju

Idi na originalni članak

Za ovu je manifestaciju pripremljeno 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja

Oglas

Povodom Dana sv. Vida koji se obilježava sutra, Grad Rijeka organizirao je tradicionalnu gastrofeštu na Korzu.

Velika blagdanska gastrofešta uz dvije tisuće porcija liganja na mornarski s palentom i tisuću petsto porcija štrudle od trešanja započela je 10.30 sati a zanimanje za odlične zalogaje bilo je tradicionalno veliko.

Za ovu je manifestaciju pripremljeno 300 kg liganja, 100 litara maslinovog ulja, 100 kg palente te 60 kg trešanja.

Gastrofeštu organizira Grad Rijeka zajedno s Turističkom zajednicom grada Rijeke, uz suradnju ugostitelja Grand Hotel Bonavia, Jadran hoteli d.d., konoba Blato 1902 i restorana Zlatna školjka Conca d’oro, te sponzorstvo Plodina d.d. Rijeka i Brodokomerc Nove d.o.o.

Uz kušanje gastronomskih delicija, u čemu se Riječanima pridružio i gradonačelnik Vojko Obersnel, građani su na Korzu mogli uživati i u koncertu klape Nevera. Slavljeničkom ozračju u Rijeci doprinijela je i rasplesana družina koja od 13. do 15. lipnja obilježava Dane slovačke kulture, kao i brojni učenici osnovnih i srednjih škola kojima je danas završila školska godina.

Foto: Grad Rijeka

Više u VIDEOPRILOGU:

Exit mobile version