(FOTO&VIDEO) NOVA SEZONA EKO CVETKA: Pogledajte kako je bilo i što se nudilo na Ekološkoj tržnici na Drenovi

Idi na originalni članak

Riječani su se očito zaželjeli tržnice ekoloških proizvoda, jer je Cvetkov trg na Drenovi jučer poslijepodne bio prepun kupaca i znatiželjnika

Oglas

Tržnica domaćih proizvoda iz ekološkog uzgoja Eko Cvetko krenula je u treću sezonz održavanja. Svoju ponudu predstavilo je dvadesetak proizvođača, „mazitelja i pazitelja majčice Zemljice i njenih izdanaka“ kako kaže organizator. Svoje proizvode ovdje tradicionalno nude lokalni proizvođači s Drenove, Pulca, Zameta, Klane i Veprinca… ali i gosti iz Sjevernog primorja, Gorskog kotara, Istre, Like i Slavonije.

Bilo je u ponudi sezonskog voća, povrća, kravljih, kozjih, ovčjih mliječnih proizvoda, zatim žitarica, brašna, kruha, ulja, meda…

No Eko Cvetko manifestacija postala je također i mjesto okupljanja istomišljenika, na kojem sudionici razmjenjuju recepte, uživaju u mirisima i bojama sezonskog, netom ubranog povrća, čekaju red za najfinije jogurte, sireve, skute, ubiru mjesečnu zalihu žitarica i druže se jedva držeći prepune naramke dobre hrane.

Organizatori okupljeni oko Grupe solidarne razmjene (GSR) Drenova ovime snažno podupiru i lokalnu proizvodnju na održivim osnovama, a posebno ih veseli što im je u suradnji s mjesnim odborom Drenova omogućeno da to učine na prekrasnom prostoru Cvetkovog trga u jednom od najstarijih i najvećih naselja riječkog prstena.

Exit mobile version