URUČENI IM POKLONI

Gradonačelnik Filipović čestitao Riječanima koji su nebrojeno puta darivali krv; Milan Pajdak i Đulijo Silić donirali krv 175 puta!

Idi na originalni članak

Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi u Salonu Grada Rijeke održan je tradicionalni prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi.

Oglas

Gradonačelnik Marko Filipović, zamjenik gradonačelnika Goran Palčevski i pročelnica UO za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života Karla Mušković čestitali su dobrovoljnim darivateljima koji su krv dali 35, 55, 100, 125 i 175 puta te im uručili prigodne poklone u znak zahvalnosti za njihov nesebičan čin.

Za darivanje krvi 175 puta nagrađeni su Milan Pajdak i Đulijo Silić; za 125 darivanja Darko Kolarec, Ratko Kosanović, Igor Orlić i Vanja Smojver; za 100 darivanja Boris Donadić, Marino Guidi, Berislav Iskra, Željko Matovina, Vladimir Mijatov i Ivan Šarabok; za 55 darivanja Mare Blažan, Vera Deković i Jasmina Okanović i za 35 darivanja Alida Božić, Mirela Kovačević i Mira Lovrić.

Gradonačelnik Filipović čestitao je darivateljima njihov dan te im zahvalio na njihovoj nesebičnoj gesti darivanja krvi čime spašavaju ljudske živote. „Znanost napreduje, ali još uvijek nije pronađen način kako umjetno proizvesti krv, tako da vaša plemenita gesta zaista spašava živote. Svojim činom pomažete čitavoj zajednici i nadam se da ćete upravo vi biti primjer koji će potaknuti i ostale građane pogotovo naše mlade da krenu vašim putem, da postanu dobrovoljni darivatelji krvi. Prepoznajemo humanost vašeg čina i na tome vam se neizmjerno zahvaljujem“, rekao je gradonačelnik.

Prijemu su prisustvovali i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Petra Šuljić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić i potpredsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Ivo Vidotto koji je zahvalio Gradu Rijeci na podršci koju pruža Crvenom križu. „Važno je konstantno raditi na proširivanju baze dobrovoljnih darivatelja krvi kako bismo svi mogli mirno spavati“, rekao je Vidotto, dok je Petra Šuljić istaknula kako dan dobrovoljnih darivatelja krvi nije samo jedan dan u godini već svaki onaj dan u kojem je njihova krv pomogla nekome spasiti život. „Darivanje krvi je poseban čin, nešto što svatko od nas može dati od srca i na tome vam svima hvala“, rekla je Šuljić i podsjetila kako se u Hrvatskoj krv dobrovoljno daje već više od 70 godine. Prva akcija održana je u Željezari Sisak 1953. godine.

Dan darivatelja krvi čestitao je Milan Pajdak koji je istaknuo kako je krv prvi puta dao 1987. godine te nikada, do danas, nije radio pauze. „Samo neka mladi nastave ovako kako mi radimo i biti ćemo zadovoljni“, završio je Pajdak.

Exit mobile version