VAŽNOST RIBE

“Gušti od ribi!” i u Gimnaziji Eugena Kumičića

Idi na originalni članak

Znate li da prosječan građanin Hrvatske pojede tek 9 do 12 kilograma ribe godišnje, što je znatno ispod prosjeka jednog stanovnika Poljske ili Njemačke, dok istovremeno naše more obiluje ribom i morskim plodovima? Je li vam poznato da plava riba obiluje omega 3 masnim kiselinama koje smanjuju razinu kolesterola, reguliraju krvni tlak i smanjuju rizik od začepljenja krvnih žila? Riba je, usto, bogata proteinima, vitaminom D i vitaminima B skupine.

Oglas

Te činjenice i još mnoge druge maturanti opatijske Gimnazije Eugena Kumičića mogli su čuti od poznatog chefa Davida Skoke koji im je održao edukativno predavanje o važnosti konzumacije ribe, o njenim nutritivnim svojstvima, a s njim su imali prilike i kuhati.

Riječ je o predavanjima sa svrhom podizanja svjesnosti o važnosti konzumacije ribe, u sklopu projekta Grada Opatije „Gušti od ribi!“ Učenicima je prezentirana i mobilna aplikacija koja na zanimljiv, suvremen i zabavan način predstavlja tradicionalna jela naših nona te tradicionalna riblja jela pripremljena na suvremeni način po receptu chefa Skoke. Aplikacija nudi zabavu i učenje za cijelu obitelj kroz kvizove i edukativne igre. Aplikaciju “Gušti od ribi!” možete preuzeti na Google playu ili App Storeu.

“Gušti od ribi!” naziv je projekta financiranog sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo putem Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. LAGUR/FLAG-a Vela Vrata. Projekt je to Grada Opatije u partnerskoj suradnji s Udrugom Ikarski barkajoli. Ukupan iznos vrijednosti projekta je 43.780,00 EUR.

Exit mobile version