I MIGRANTI “NA IZLETU”? Krenuli brati gljive u Mrkopaljsku šumu, a onda – šok!

Idi na originalni članak

Na jednom travnatom proplanku usred Mrkopoljanske šume nepoznata osoba zatekla je desetak migranata

Oglas

Na Facebook stranici Mrkopaljska župska kronika osvanule su fotografije koje je netko uslikao tijekom vikenda za vrijeme boravka u prirodi. Nepoznata osoba je očekivala miran i opušten vikend, no scena koju je zatekla usred spomenute šume nije ju ostavila ravnodušnom.

Na jednom travnatom proplanku naime, zatekla je desetak migranata koji su ležali na pokrivačima i vrećama za spavanje sa svojim stvarima i prtljagom poredanima po tlu.

Uz objavu fotografija, ova Facebook objava ističe se po svojoj velikoj količini ironije i sarkazma koji su usmjereni na hrvatsku državu i sigurnost njezinih granica.

“Više čovjek ne može ni gljive tražiti. Zaputiš se u podne šumskim putem, nedaleko ceste kad ono Angelini turisti. Sve puno žena i djece, bolesnih, starih, nemoćnih… (sve se vidi na fotografijama). Oružja nema (za sada). Ali ima vojnih vreća za spavanje i pokrivki. Svidio mi se i solarni punjač za mobitele. Baš zgodno, htio sam ih pitati gdje su ga kupili i koja je cijena. Međutim, pokazuje mi jedan, ne moj, zapovjednik spava. U podne! Pa što to znači? Vojna taktika, noću idem, danju spavam. Oprostite na buđenju, kažem, evo stvarno nisam znao da ste tu. I tako, postalo veselo u našemu kraju!”, stoji u Facebook objavi grupe.

Ispod objave su se zaredali brojni komentari korisnika koji sve više sumnjaju u sigurnost Hrvatske.

“Granice su nam poput ementalera, katastrofa, a Božinović priča o savršenom čuvanju granica”,

“Ovi šeću kao da nema granica, a policija spava”,

“Plenki je rekao na Europskoj sjednici da našoj policiji ne treba pomoć i sve drže pod kontrolom”,

“Ajde sad da jedna žena slucajno u šumi sama naleti na njih, ne znam da bi se dobro provela…ovo je sramota za HR drzavu!!!”, samo su neki od njih.

Ipak, ima i onih koji su situaciju sagledali malo racionalnije pa su stali u obranu migranata.

“Vi biste sigurno, da bježite od rata, bacili mobitel da netko ne bi pisao kako glumite jadnika a imate telefon… tu su im sve karte, kontakt sa familijom koja mozda nije tu sa njima…sigurna sam da nisu pobjegli bez mobitela, i onda stali u Zg do apple storea kupiti iphone x umjesto hrane! Ovo mi je jedna od jacih spika… kao jadni su, a svi imaju mobitel! Pustite ljude na misto dok vas ne diraju! Svi znate kenjat, ali nitko se nije stavio u njihovu poziciju…”, stoji u jednome od njih.

Oni neutralni su pak, u svemu pronašli inspiraciju za šalu pa su u skladu s time i prokomentirali objavu.

“Idu na bundevijadu u Vrbovsko”,

Prijavite ih da su pobrali gljive bez dozvole”, stoji u objavama dva šaljiva korisnika.
Vijesti.hr
Foto: Facebook

VIDEO DANA:

Exit mobile version