RIJEKA ŠARMANTNA I POD KAPLJICAMA KIŠE

Kiša ‘zarobila’ Rijeku: Pogledajte fotografije našeg grada koji se već danima skriva ispod kišobrana

Idi na originalni članak

Jesen je na širem riječkom podučju odmah krenula “jako”, onako kako i priliči ‘Gradu koji teče’ – s obilnim kišnim padalinama koje će prestati, čini se, tek ovog vikenda

Oglas

Rijeka ovih dana itekako opravdava svoj nadimak – ‘Grad koji teče’. Obilna kiša pada na širem riječkom području evo već četvrti dan zaredom a prognostičari kažu da će kišivoti vrijeme vladati nad Rijekom sve do vikenda.

No Riječanke i Riječani već su naviknuti na takva kišna razdoblja i našu ‘nezaustavljivu’ riječku kišu – kada krene, pada li ga pada, danima a ponekad i tjednima. I gotovo svi istuču – Rijeka je prekrasna i kada ‘teče’, grad ima svoj šarm i kada ga ispiru jesenske kapi kiše.

Upravo u to možete se uvjeriti i kroz našu galeriju fotografija koju potpisuje Goran Kovačić (Pixsell)!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Što se prognoze vremena tiče, kiša će nas pratiti čini se i sutra, u petak, s tim da će zapuhati i bura. Kišovito i oblačno vrijeme kakvo imamo donijela nam je ciklona sa sjevera Italije, a u četvrtak će se kroz Jadran premještati još jedna i donijeti nam novu kišu i nove nestabilnosti, a zatim i jaku buru! Na sjevernom Jadranu i u gorskoj Hrvatskoj bit će danas vjetrovito i kišovito. Okrenut će na jaku buru, podno Velebita s olujnim udarima.

Na Jadranu u petak još jaka bura i obilna kiša, povremeno i grmljavinski pljuskovi, a u subotu i nedjelju pljuskova će uglavnom biti u zaleđu i u Dalmaciji. Bura će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, a u novom tjednu opet jugo!

Exit mobile version