MOLITVA KRUNICE

Galerija |‘Klečavci’ javno molili ispred crkve sv. Vida; Okupila se i skupina prosvjednika

Idi na originalni članak

Danas se na trgu Grivica u Rijeci održalo javno okupljanje pod nazivom “Molitva krunice”, poznatije pod nazivom “klečavci”. Okupljanje je započelo prema planu oko 8:15, a organizirale su ga skupine tzv. Vitezova Bezgrešnog Srca Marijina.

Oglas

Klečavci su, kao i obično, na javnom mjestu organizirali molitvu krunice isključivo za muškarce, moleći za život u predbračnoj čistoći, čednost u odijevanju i ponašanju, obnovu katoličkih brakova te za to da muškarci postanu duhovni autoriteti u svojim obiteljima. Organizatori tvrde da je događaj miroljubiv i apolitičan.

Skup je protekao uglavnom mirno. Međutim, zabilježen je i dolazak skupine prosvjednika koji su se protivili okupljanju klečavaca. Prosvjednici su se okupili kako bi izrazili neslaganje s ciljevima i porukama skupa, ističući svoje stavove transparentima, bubnjevima i povicima.

Policija je bila prisutna tijekom cijelog događaja te je pratila situaciju kako bi osigurala red i sigurnost svih prisutnih. Unatoč prisutnosti prosvjednika, nije zabilježeno ozbiljnijih incidenata, a okupljanje je završilo mirno.

Exit mobile version