POHVALNO

Kozala dobila novi, šumski prostor za vježbanje: Projekt „FITKOzala“ oživio školsko dvorište!

Idi na originalni članak

U prostoru šumskog djela dvorišta OŠ Kozala održan je prigodan program kojim je predstavljen projekt „FITKOzala“ realiziran u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva.

Oglas

U sklopu projekta „FITKOzala“ Grupe građana Kozala nabavljene su tri sprave za vježbanje s gumenom podlogom. Sprave su postavljene s ciljem obogaćivanja šumskog prostora u okolišu OŠ Kozala dodatnim sportskim sadržajem, a namjera je potaknuti građane i učenike škole na aktivan i zdrav život te, u suradnji s Mjesnim odborom Kozala, unaprijediti povezanost lokalne zajednice kroz organizaciju sportskih aktivnosti.

Ovaj projekt nastavak je uređenja šumskog prostora oko OŠ Kozala. Naime, uključivanjem u projekt Riječkog programa lokalnog partnerstva 2021. godine, u šumskom okruženju škole napravljena je Učionica u prirodi, u sklopu koje su postavljene klupe, stolovi i šahovska garnitura čime je škola dobila učionicu u prirodnom okruženju za razne oblike nastave. Uređeno okruženje škole osim učenika i učitelja, za odmor, šetnju i druženje koriste i ostali stanovnici Kozale.

U sklopu predstavljanja „FITKOzale“ održano je predstavljanje sportskih klubova s područja Kozale, predstavljanje košarkašica Mie i Petre Glomazić, bivših učenica OŠ Kozala te prezentacija vježbi na sportskim spravama u izvedbi učenika škole. Također, održana je modna revija u izvedbi učenika 3.a razreda dok su učenici 5.b razreda izveli glazbenu točku Rim tim tagi dim. Atmosferu je uljepšao i glazbeni gost Damir Kedžo.

Predstavljanju programa uz učenike i djelatnike škole prisustvovali su i riječki gradonačelnik Marko Filipović, voditeljica projekta Renata Dubravac Okretič, ravnatelj OŠ Kozala Mladen Župan i voditeljica Odsjeka za mjesnu samoupravu Grada Rijeke Dragica Fadljević.

Kako je istaknuo ravnatelj škole, ovo je treća godina da škola sa svojim idejama sudjeluje u Riječkom programu lokalnog partnerstva. „Ovaj vanjski prostor škole nam omogućuje da ga i dalje razvijamo i oplemenjujemo na način da bude koristan našim učenicima, ali i atraktivan prostor za građane Kozale, naše susjede“, rekao je Župan.Gradonačelnik Marko Filipović i voditeljica projekta Renata Dubravac OkretičRavnatelj škole Mladen Župan i voditeljica projekta Renata Dubravac Okretič

Gradonačelnik Filipović čestitao je svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog programa, volonterima, djeci, djelatnicima škole, sponzorima i građanima koji su se uključili. „Riječki program lokalnog partnerstva s godinama se pokazao kao dobra riječka priča jer ideje dolaze upravo od građana koji onda projekte, uz našu pomoć i realiziraju. Glavni cilj svih projekata koji se provode kroz ovaj program je učiniti naš grad još boljim i kvalitetnijim mjestom za život. Drago mi je da smo danas ovdje, da možemo vidjeti treći u nizu projekata OŠ Kozala koja je jedan od najaktivnijih sudionika ovog projekta. Ideja im ne manjka, siguran sam da već razmišljaju o sljedećem projektu. Mišljenja sam da je Riječki program lokalnog partnerstva jedan od najboljih načina participacije građana i u te projekte je uvijek uloženo puno truda i entuzijazma stoga me uvijek raduje kada se projekti završe i kada možemo vidjeti rezultate“, rekao je Filipović.

Voditeljica projekta Renata Dubravac Okretič objasnila je kako ih je sami prostor inspirirao za sva tri projekta koja su realizirana kroz RPLP, a kako ih je vodila i želja da prostor ne koriste samo učenici već i susjedi. „Do sada smo u ovom prostoru u suradnji s Mjesnim odborom Kozala i Udrugom Smart Kvart, ali i našim susjednim dječjim vrtićima realizirali već nekoliko programa, pa smo tako imali kino projekcije na otvorenom i šahovski turnir, a već smišljamo i buduće aktivnosti. Važan dio realizacije ovog projekta koji treba naglasiti je volonterski doprinos zajednice što smatram da je dobra poruka koju šaljemo. Udružena i složna zajednica može puno toga napraviti“, rekla je Dubravac Okretič.

Vrijednost projekta FITKOzala je 3.197,56 eura.

Exit mobile version