LJEPOTICA IZ 80-IH

Kultna jahta ‘Birgit’ stigla u Bakarac na restauraciju. Nakon toga mogla bi vrijediti suludo puno novaca!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Alfamarine Cronos 83 dizajnirao je poznati talijanski dizajner Franco Harrauer. Riječ je o vrlo rijetkom modelu, proizvedeno ih je samo nekoliko u svijetu.

Oglas

Protekloga vikenda, iz slovenske Izole do Bakarca dopremljena je 25-metarska jahta “Birgit”, specifično plovilo koje je osamdesetih izgradio talijanski brodograditelj Alfamarine. Trenutno se nalazi u moru, ali planiraju je uskoro izvući na suho kako bi započeli obnovu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Namjera je da se jahta temeljito reparira i da joj se vrati nekadašnji sjaj. Iako nije u najboljem stanju zbog lošeg održavanja tijekom godina, stručnjaci tvrde da je trup broda izvanredno očuvan, što predstavlja dobru osnovu za restauraciju.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Očekuje se da će obnova trajati nekoliko godina.

Ovaj model Alfamarine Cronos 83 dizajnirao je poznati talijanski dizajner Franco Harrauer. Riječ je o vrlo rijetkom modelu – proizvedeno ih je samo nekoliko u svijetu.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Te jahte bile su poznate po snažnim motorima koji su im omogućavali postizanje impresivnih brzina, što je bilo revolucionarno za njihovo vrijeme.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Da je “Birgit” bila pravilno održavana, njezina bi vrijednost danas vjerojatno iznosila milijune eura. No, unatoč lošem stanju, ova jahta ima povijesnu i tehničku vrijednost te predstavlja jedinstveni primjerak brodogradnje iz prošlog stoljeća, što dodatno motivira njemačkog vlasnika da je obnovi, prenosi Net.hr.

Exit mobile version