EVO KAKO IM JE BILO

Kvarner oduševio grupu čeških i slovačkih novinara

Idi na originalni članak

Turistička zajednica Kvarnera u suradnji s predstavništvom Hrvatske turističke zajednice za češko i slovačko tržište bila je domaćinom grupi uglednih novinara iz Češke i Slovačke. Šest novinara je tijekom svog trodnevnog boravka na Kvarneru posjetilo Opatiju, te otoke Cres i Lošinj.

Oglas

Grupu su činili novinari iz vrlo jakih i popularnih čeških i slovačkih medija. Iz Češke stigli su predstavnici najposjećenijeg portala u Češkoj Novinky.cz, zatim iz luksuznog magazina posvećenog putovanjima za VIP klijentelu “Exclusive Tours” te iz lifestyle online magazina “Svet ženy”. Iz Slovačke je također sudjelovalo troje novinara, i to iz nacionalne slovačke radio televizije (STVR) – Radio Slovensko s dnevnim dosegom od 550 tisuća gledatelja i slušatelja, zatim iz “ženskog” tjednika “Baječna žena” i specijaliziranog eno/gastro magazina “Dobre jedlo” te online platforme Aktuality.sk. Novinari su posjetili brojne atrakcije, uživali u lokalnoj gastronomiji i upoznali se s bogatom kulturnom i eno i gastro baštinom Kvarnera, Europske regije gastronomije u 2026. godini.

“Kvarner i Hrvatska općenito na češkom i slovačkom tržištu uživaju status omiljene inozemne turističke destinacije. Kvarner je posebno u predsezoni vrlo tražena destinacija u Češkoj i Slovačkoj, odnosno u prvih pet mjeseci ove godine gosti iz Češke ostvarili su 12% više, a gosti iz Slovačke 30% više noćenja u odnosu na prošlu godinu. Tu našu dobru poziciju i imidž na ovim tržištima svakako želimo zadržati stoga je ovo idealna prilika da češkim i slovačkim čitateljima i gledateljima kroz reportaže novinara predstavimo što sve Kvarner nudi van glavne turističke sezone. Nastavljamo s ulaganjem u promociju Kvarnera na ovim tržištima i vjerujemo da ćemo uskoro svjedočiti još većem interesu čeških i slovačkih turista za našu regiju”, izjavila je direktorica Irena Peršić Živadinov.

U pratnji novinara bio je i Miodrag Mlačić, direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Češku i Slovačku koji je izjavio:

“Tržišta Češke i Slovačke su već godinama među našim najvažnijim emitivnim tržištima. Tako i ove godine Češka je u top 5 a Slovačka u top 10. Sa ovih tržišta do kraja turističke godine očekujemo preko 8,5 mil noćenja. Što se tiče Slovačke ove godine se očekuje rekordan broj dolazaka, odnosno nadmašiti će se 519 tisuća iz prošle godine. Stoga i sa ovim studijskim putovanjem u kojem učestvuje šest novinara, odnosno tri iz Češke i tri iz Slovačke, a radi se o najeminentnijim medijima, želimo da i dalje Hrvatska bude prvi izbor Čeha i Slovaka. Kvarner je jedna od omiljenijih regija u Hrvatskoj koju rado posjećuju i destinacija kojoj se rado vraćaju. Na Kvarneru su iznimno zadovoljni prirodnim ljepotama, kulturnim znamenitostima, kvalitetom smještaja, a najviše tradicionalnim gostoprimstvom koji je uvijek krasio kvarnerski kraj”.

Exit mobile version