ADRIATIC TOUR

Legende na kotačima! Za vikend u Bakru starta prvo izdanje oldtimer rallyija!

Idi na originalni članak

Auto-moto oldtimer klub “Stari kotači” iz Svete Nedelje s ponosom najavljuje održavanje prvog oldtimer rallya Adriatic Tour, koji će se održati u subotu, 12. listopada 2024. s početkom u 10:30 sati u Bakru. Nakon starta uslijedit će nezaboravno putovanje biserima Hrvatskog primorja i njegovog zaleđa.

Oglas

Na rallyu će sudjelovati 45 vintage automobila iz Hrvatske, Austrije, Italije i Slovenije. Najstariji među njima je prestižni MG TF 1500 iz 1955. godine. Uz njega, ljubitelji oldtimera moći će uživati u modelima kao što su MG A iz 1956. godine te Ford F-100 iz iste godine, kao i mnogim drugim atraktivnim vozilima iz 1960-ih, 1970-ih i 1980-ih godina.

Bakar – Fužine – Senj – Novi Vinodolski

Start rallyja održat će se ispred ureda Turističke zajednice u Bakru, gdje će se 8-10 sati održati i prijava te verifikacija vozila. Nakon toga, sudionici će u razmaku od jedne minute kretati na prvu etapu, uz pomoć putne knjige kojom će pratiti rutu dugu 120 kilometara. Posebna atrakcija bit će ispit točnosti i spretnosti u Bakru, gdje će vozači pokazati svoje vještine u preciznoj vožnji.

Ruta vodi preko Fužina, gdje će sudionici uživati u kratkom predahu uz kavu i kolač, a zatim preko slikovitog Liča nastavljaju put prema Senju i Sv. Jurju. Ondje će biti organiziran predah za ručak, nakon čega slijedi druga etapa rallyja, s vožnjom jadranskom magistralom prema cilju u Novom Vinodolskom.

Osim uživanja u vožnji predivnim krajolikom, sudionici će imati priliku posjetiti utvrdu Nehaj u Senju. Na cilju, oko 17 sati u Novom Vinodolskom, uslijedit će podjela priznanja, zahvalnica i nagrada.

Populariziranje oldtimer baštine

Rally nije natjecateljskog karaktera te svi sudionici voze u režimu redovnog prometa, poštujući sva prometna pravila. U središtu je pažnje uživanje u vožnji i ljepotama Hrvatske, uz priliku za druženje s ljubiteljima oldtimera iz regije.

Adriatic Tour nudi jedinstvenu priliku za promociju klasičnih automobila te povezivanje s njihovim ljubiteljima iz zemalja poput Austrije, Italije i Slovenije. Očekuje se sudjelovanje vlasnika oldtimera iz niza hrvatskih gradova: Zagreba, Zadra, Pule, Rovinja, Umaga, Kutine, Rijeke i Delnica.

Organizator događanja, Auto-moto oldtimer klub “Stari kotači”, već skoro 30 godina djeluje na očuvanju oldtimer baštine te s velikim veseljem poziva sve ljubitelje (malo starijih) limenih ljubimaca da nam se u subotu pridruže u Bakru! 

Ovime će na najbolji mogući način još jednom biti predstavljena suradnja Bakra i Sv. Nedelje, dugogodišnjih gradova prijatelja.

Detaljni program pronađite ovdje (hyperlink na: https://www.starikotaci.hr/1-adriatic-tour-12-10-2024/

Exit mobile version