JUNACI IZ RIJEKE

Mladi Riječani spasili život čovjeku! ‘Imao je otvorenu ranu. To nikada nismo doživjeli, a onda smo….’

Idi na originalni članak

Mi jako puno radimo i na odgoju, jako puno radimo na nastavim aktivnostima, pokušavamo izgrađivati te pozitivne sustave vrijednosti, rekla je ravnateljica Mira Žepina. Više u video prilogu!

Oglas

Umjesto engleskog, lekcija iz ljudskosti. Martin, Anteo i Robert glavni su u toj priči, piše Danas.hr.

Spasili su život nepoznatom čovjeku. Iz učeničkog doma primijetili su ga kako sjedi s vanjske strane prozora, u prizemlju zgrade preko puta. Ali odjednom se prevrnuo. Dojurili su do njega i shvatili da mu je hitno potrebna pomoć.

“Da se trese, da mu ide krv iz glave, da ima otvorenu ranu. Dok sam se ja spustio, kolega Robert je odmah zvao hitnu. Hitna je stigla jako brzo, kroz dvije tri minute, mi smo na čovjeka pripazili. Stavili smo mu papir na ranu, da ne bi dolazilo do daljnjeg krvarenja”, kaže Martin Miletović.

Takvo što nikada nisu doživjeli i nisu znali što učiniti, ali onda su se, kažu, sjetili svega što su o prvoj pomoći učili u školi.

“Prvo smo bili uspaničeni malo, kolega je zvao hitnu, nije znao informacije, adresu ni ništa. Trebalo nam je 20 sekundi da sve to saznamo kako se zove i dok je on razgovarao, ja sam čovjeka nekako pokušavao držat pri svijesti, pitao sam ga pet šest pitanja, tresao sam ga malo i pokušao polegnut na stranu gdje je bio neki jastuk”, kaže Anteo Čota.

Pohvalila ih je i ekipa hitne pomoći, zbog reakcije i pribranosti.

Treći mladi junak, Robert Kalčić, nije mogao danas biti s njima, ali Martin i Anteo prenijet će mu čestitke ravnateljice. Riječka prometna škola kao da je rasadnik heroja. U siječnju su trojica učenika spasila ženu i njezinog unuka iz stana u kojem je izbio požar.

“Moram reći i da se često stječe dojam da strukovne škole se bave samo strukovnim obrazovanjem, što uistinu nije točno. Mi jako puno radimo i na odgoju, jako puno radimo na nastavim aktivnostima, pokušavamo izgrađivati te pozitivne sustave vrijednosti”, kaže ravnateljica Mira Žepina.

Koje su im, nema sumnje, usadili. U klupama riječke Prometne škole sjede dobri i odvažni ljudi, izvještava Ida Balen za RTL Danas.hr.

Exit mobile version