HOTEL 'THE ISOLANO'

Na Cresu otvoren prvi otočki Marriott hotel. Pogledajte kako izgleda

Idi na originalni članak

Prije nekoliko dana na otoku Cresu s radom je krenuo hotel “The Isolano” koji je brendiran oznakom Autograph Collection by Marriott

Oglas

Riječ je o investiciji od 17 milijuna eura koja je započeta prije nešto više od dvije godine, a iza koje stoji tvrtka Valdarke d.o.o. uspješnog hotelskog menadžera i rođenog Cresanina Nikole Avrama.

Realizacijom ovog projekta Hrvatska je tako dobila prvi hotel na jednom od otoka iz najprestižnijeg i najvećeg svjetskog hotelskog lanca Marriott Internationala. Autograph Collection pak označava podbrend Marriotta koji je rezerviran za boutique luksuzne hotele kategorizirane s pet zvjezdica, a koji naglašavaju autentičnu lokalnu kulturu i odaju počast arhitektonskom, interijerskom i turističkom artizmu.

Inače, samo podbrend Autograph Collection u svome portfelju broji više od 300 hotela smještenih na najatraktivnijim lokacijama u čak 50 zemalja svijeta. Sada je na tu kartu upisana i Hrvatska, a što se preklapa s nastojanjima privlačenja velikih turističkih investicija i transformacije domaćeg turizma u održivu, strukturiranu i luksuznu industriju.

Novi resort  The Isolano Autograph Collection na Cresu imat će 49 prostranih, elegantno uređenih soba u pet kategorija, dva vanjska grijana bazena, beach bar, dvoranu za evente, nekoliko različitih gastro lokacija, kao i moderan wellness i SPA centar. Goste će posebno oduševiti ekskluzivan pristup plaži, samo nekoliko koraka od njihovih soba.

Dizajn pak evocira autentični jadranski šarm pa tako ovaj hotel sadrži kamen s otoka Brača, pažljivo uklopljen u arhitekturu i dekor, kako bi gosti od samog trenutka dolaska osjetili povijest i tradiciju cjelokupnog podneblja morske Hrvatske. Uređenje interijera potpisuje naša proslavljena dizajnerica Kristina Zanić.

Eksterijer hotela, kažu iz Isolana, okružen je netaknutim krajolicima i skrivenim plažama te nudi izravan pristup obali i prekrasan pogled, a nalazi se na samo desetak minuta hoda od grada Cresa. Cijeli objekt smišljen je kao skladan spoj modernog dizajna s decentnim elementima, dok je interijer nadahnut opuštenim i autentičnim ambijentom starih kamenih sela te šarenih kuća na creskoj rivi. Posebna pažnja posvećena je očuvanju tradicionalnog izgleda, gdje se osjeti venecijanski arhitektonski utjecaj koji je kroz stoljeća ostao prisutan na otoku.

Investitor Nikola Avram kazao je kako je hotel krenuo s radom sredinom listopada iako je očekivao da će to biti kolovoz.

“S ovako velikim i kompleksnim investicijama nerijetko se događa da se rokovi malo premaše, no mi smo zbog cijele logistike ali i otočke pozicije cijeli proces produljili za dva mjeseca kako bismo bili sigurni da je sve na svome mjestu što se tiče pravne i funkcionalne strane hotela. Također, htjeli smo do savršenstva uhodati i naše radnike kojih sada brojimo 65, a koji su pod mentorstvom našeg generalnog menadžera Marija Ivića. Još nekoliko tjedana ćemo biti otvoreni i zatim nam kreću pripreme za iduću sezonu te se hotel opet otvara u ožujku. Baš s početkom proljeća imamo u planu i organizirati svečano otvorenje hotela, a tome treba dodati da baš iduće godine slavimo i 180 godina postojanja turizma na otoku Cresu.

Screenshot

Neizmjerno smo ponosni što smo Hrvatsku ovakvim projektom dodatno pozicionirali kao idealnu turističku destinaciju koja je otvorena za rast i razvoj ključne industrijske grane. Također, u cijeloj priči imamo i taj ekskluzivitet i moment otočke vibrantnosti što na cjelokupnoj jadranskoj obali još nije viđeno. To me baš veseli jer već primamo niz upita iz cijele Europe, SAD-a i drugih prekooceanskih država. Mislim da ćemo zbog snage brenda Marriotta biti jedna velika reklama za Hrvatsku. Iza nas su izazovne dvije i pol godine pri čemu bih se zahvalio prije svega kolegama i suradnicima ali i svim Cresanima kao i turističkoj i stručnoj javnosti čiju smo podršku imali”, kazao je Avram.

Otvaranje Autograph Collection hotela na Cresu značajno će pridonijeti razvoju turizma na ovom otoku, čime će postati nova luksuzna destinacija na Jadranu. Uz to, za 2025. godinu planirano je otvaranje Opatija Marriott Hotela, dok se za 2026. godinu najavljuje otvaranje još jednog hotela iz Autograph Collection brenda, ovaj put u Komiži na otoku Visu.

Exit mobile version