STROGA KONTROLA

Na prilazima Rijeci, Opatiji… policija kontrolira tko napušta prebivalište i boravište bez valjane dozvole

Idi na originalni članak

Ova je mjera donesena kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa

Oglas

Povezani VIDEO (od 23.3. navečer)

Od ponoći je, prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, zabranjeno napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. Kako bi se spriječilo širenje zaraze koronavirusa, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, a kao su poručili nadležni, odgovornost je na građanima da poštuju zabranu i napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu.

Iz zabrane su isključeni sudionici u opskrbi, zaposleni u bitnim službama, novinari, građani koji putuju na posao i žurne službe.

Policija je već na terenu i provjerava tko gdje putuje i s kojim razlogom.

Za izdavanje potvrde neophodni su osobni podaci, OIB, uz navođenje razloga odlaska iz mjesta prebivališta, te potpisana izjava kojom se potvrđuje istinitost podataka.

Građanima koji trebaju medicinsku skrb propusnicu mogu dobiti od izabranog liječnika obiteljske medicine. Građanima koji iz vitalnih obiteljskih razloga (briga o djeci i starijima izvan mjesta prebivališta) putuju u drugo mjesto propusnice će se izdavati u Gradskom uredu za mjesnu samoupravu.

Policijski službenici provjeravaju putnike

Policijski službenici od ponoći će na području cijele Primorsko-goranske, Istarske županije… početi nadzirati provedbu odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Nacionalni Stožer civilne zaštite donio radi smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

“Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje odluke, zbog čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Prednost prolaza imat će vozila hitnih službi”, izvijestila je u ponedjeljak navečer policija dodavši kako je obveza građana da se dosljedno pridržavaju mjera.

Policija ističe kako je u interesu svih da prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, te prilikom kontrole pripreme propusnicu i osobni dokument koji će dati na uvid policijskim službenicima.

Exit mobile version