U IDUĆIH 36 MJESECI

Nastavlja se program “Kolibrići na kvadrat”

Idi na originalni članak

Uspješan Program Društva „Naša djeca“ Opatija „Kolibrići na kvadrat“, koji je predstavljen na konferenciji za novinare, nastavlja se i u idućih 36 mjeseci, od 2023. do 2025. godine. Partneri na projektu su Grad Opatija i Općina Lovran. Program se u Opatiji provodi već 20 godina.

Oglas

Program su predstavile tajnica Društva „Naša djeca“ Opatija Sanja Škorić, stručne suradnice Društva Antonia Katić i Antonija Nikolić, voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Grada Opatije Zlata Torbarina i pročelnica za društvene djelatnosti, financije i proračun Općine Lovran Elvira Jović Ban, uz potporu malih vijećnika opatijskog Dječjeg gradskog vijeća.

Cilj je programa namijenjenog djeci s liburnijskog područja i riječkog prstena poboljšanje kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i njihovih obitelji te pomoć u integraciji u društvo. Djeci u dobi od dvije do šest godina pruža se rana razvojna podrška , organizirano je kvalitetno slobodno vrijeme kroz individualni i grupni rad. Pomoć u odgoju i skrbi za djecu pruža se i roditeljima te se ujedno radi na senzibiliziranju javnosti na prava i potrebe djece s teškoćama u razvoju.

U aktivnosti programa je trenutno uključeno 60-ak djece, od toga njih 26 s područja Opatije i 15 s područja Lovrana.

Aktivnosti programa su kreativno-stvaralačke radionice, radionice i stručna predavanja za roditelje, radionice poticanja senzorne integracije, psihosocijalna podrška, govorno-jezična vježbaonica, STEM aktivnosti, radionice „I ja mogu!“ koje djecu uče životno-praktičnim aktivnostima. Kroz program se obilježavaju i prigodni datumi.

Aktivnosti programa izvodi stručni tim Društava “Naša djeca“ Opatija i vanjski stručni suradnici. Tim čine edukacijski rehabilitator, logoped, socijalni pedagog, pedagog i odgojitelj.

Exit mobile version