BRAVO DJEVOJKE!

„Ne može nam nitko ništa: korona edition“, poručuju riječke gimnazijalke, pobjednice Akcije za 5! 2020. godine

Idi na originalni članak

19. studenog 2020. godine uz pomoć Zoom alata online je održana petnaesta, jubilarna “Akcija za 5!” u organizaciji Udruge Delta i Grada Rijeke, u kojoj je sudjelovalo pedesetak učenika iz 7 srednjih škola s područja Grada Rijeke

Oglas

U napetom finalnom sučeljavanju pobijedila je grupa učenica iz Prve riječke hrvatske gimnazije s projektom pod nazivom “Ne može nam nitko ništa: korona edition“. Drugo mjesto zauzeo je projekt „Mentalna zatočenost“ grupe učenika/-ica iz Ekonomske škole Mije Mirkovića u Rijeci.

Ključni cilj projekta “Ne može nam nitko ništa: korona edition“ je pružanje vršnjačke podrške mlađim srednjoškolcima koji su posebno pogođeni uvjetima „novog normalnog“ da nauče kako se organizirati u izazovnim vremenima, kako učiti, kako se povezati s drugima i pritom paziti na sebe i svoje mentalno zdravlje. U tu svrhu učenice planiraju organizirati ciklus radionica koji će se održati u prostorima Omladinskog kulturnog centra Palach uz poštivanje svih epidemiološki h mjera.

Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Vojka Obersnela, učenici su svoj projekt predstavili pred stručnim žirijem u kojem je sudjelovala predstavnica Grada Rijeke Maja Tatalović (Savjetnica za suradnju s civilnim društvom i projektima financiranim iz EU), Udruge Delta (volonter Marin Capan), Udruge PaRiter (volonterka i članica Petra Linčić), Savjeta mladih Grada Rijeke (predsjednik Biagio Mazzone) i Volonterskog centra SMART (Marta Hauser, voditeljica volonterskog programa).

“Akcija za 5!” ove je godine provedena u sklopu projekta “Akcija za 5 – Level Up!” kojeg provode Udruga Delta, Grad Rijeka i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter. Projekt je financiran sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade a sufinanciran sredstvima Grada Rijeke.

Exit mobile version