EVO ŠTO SE NALAZI U NEWSLETTERU

Novosti iz Frankopanskog svijeta! Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana objavila je novi newsletter

Idi na originalni članak

Kulturno-turistička ruta Putovima Frankopana objavila je novi newsletter u kojem rezimira dosadašnje bogate aktivnosti i najavljuje one u planu.

Oglas

Kako pišu, godinu su započeli na najbolji način – igrom! U Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja s osnovnoškolcima su krenuli u lov na frankopansko blago. Obilježavala se Noć muzeja i bilo je jako uzbudljivo, a djece kao u priči.

U veljači je Rutu ugostio grad Dubrovnik. U Lazaretima, u režiji organizatorice Sunčane Matić iz Lux promocije, Ruta se predstavila brojnim cijenjenim predavačima na Konferenciji održivog razvoja povijesnog i vijerskog turizma.

Putujuća izložba “Upoznajmo Frankopane” prezimila je u Karlovcu, gdje ju je obišlo nevjerojatnih 12 772 posjetitelja. Spremno je dočekala proljeće i dolazak u Opatiju u Umjetnički paviljon Juraj Šporer. Uz izložbu, osmišljena je višednevna manifestacija „Frankopani u Opatiji“ koja je trajala od kraja ožujka do sredine travnja u sklopu koje su, na više gradskih lokacija, organizirana brojna događanja svakog dana.

Za Valentinovo su dobili brojne video poruke inspirirane ljubavnom pričom Ane Katarine i Petra Zrinskog. Na već poznatom natječaju „Moje drago serce“ ove godine je sudjelovalo čak 72 učenika iz sedam škola s područja naše županije. Izradili su originalne, duhovite, edukativne i zanimljive filmiće, a svi su osvojili prigodan dar, izlet “Jedan dan s Frankopanima”.

Dva lava koja lome kruh glavno su obilježje grba obitelji Frankopan. Simbol snage, ponosa i hrabrosti, a u frankopansko doba i moćne Venecije, stručnjak za računalno modeliranje i 3D tehnologije Duje Kalajžić oblikovao je u naušnice na lava, i to u prikaz kamene skulpture na svodu Dvorca Nova Kraljevica. Ako želite svoj par, naušnice su dostupne u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka.

Što se tiče budućih aktivnosti, izložba “Upoznajmo Frankopane” putuje u Ogulin. U pripremi su i bajke u muzeju, ostvarena je suradnja sa studentima koji izrađuju virtualne izložbe, a krajem rujna, novim izletima po lokalitetima Rute obilježit će se Svjetski dan turizma.

Za više informacija, pretplatite se na frankopanski newsletter.

Exit mobile version