TERENSKA VJEŽBA

Galerija |Održana vježba evakuacije Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju u Rijeci

Idi na originalni članak

Povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa, Područni ured civilne zaštite Rijeka proveo je vježbu evakuacije Ustanove za zdravstvenu njegu i rehabilitaciju uslijed potresa koji je pogodio riječko područje.

Oglas

Ustanova za rehabilitaciju skrbi o 30 nepokretnih ili teško pokretnih osoba koje su ovim putem evakuirane, a cilj vježbe bio je i upoznati specifičnosti samog prostora i prilaza te provjeriti plana evakuacije ustanove. Prije provođenja, održana je edukacija djelatnika ustanove po Programu edukacije građana o sustavu CZ.

U terenskoj vježbi sudjelovalo je 50 pripadnika operativnih snaga sustava CZ, Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke, Gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Rijeka, Zavoda za hitnu medicinu PGŽ i Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, a jedna od ključnih zadaća bila je demonstrirati usklađeno djelovanje snaga sustava, njihove mogućnosti i kapacitete te uključivanje DIP CZ-a Rijeka kao dodatne pomoći u evakuaciji.

U ime Primorsko-goranske županije vježbi su nazočili pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj sa suradnicima.

Exit mobile version