PREDAVANJE ZA UMIROVLJENIKE

Održano predavanje “Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenih djela”

Idi na originalni članak

Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi  vrlo su često žrtve  kaznenih djela i da se u mnogo slučajeva iskorištava njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja

Oglas

U cilju senzibiliziranja osoba starije životne dobi  i podizanja razine njihove samozaštite kako bi se smanjio broj  kaznenih djela na njihovu štetu, u petak je u Informativnom centru za prevenciju kriminaliteta na području grada Rijeke održano predavanje na temu „Osobe zrelije životne dobi kao žrtve kaznenog djela“ .

Predavanje za umirovljenike, članove Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke održao je Dario Tonković, policijski službenik Odjela prevencije, upoznavši ih s pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta poput drskih krađa, prijevara na kućnom pragu ili uličnih prijevara.

VIDEO DANA:

Prema policijskim statističkim pokazateljima osobe starije životne dobi vrlo su često žrtve  kaznenih djela i da se u mnogo slučajeva iskorištava njihova dob, dobronamjernost, neupućenost ili nepažnja. Na predavanju su umirovljenici dobili informacije o pojavnim oblicima kaznenih djela imovinskog kriminaliteta, kao i o preventivnim mjerama zaštite koje sami mogu poduzeti kao potencijalne žrtve kaznenih djela.

Inače, Odjel prevencije predavanja za umirovljenike provodit će tijekom cijele godine i u mjesnim odborima na području Primorsko-goranske županije.

Exit mobile version