JUBILARNO 20. IZDANJE

Održano primanje za Šajetu i Duleta povodom uspjeha na ČAnsonfestu

Idi na originalni članak

Jubilarno 20. izdanje popularnog ČAnson festa na Kastvu završilo je velikim uspjehom Opatijaca. Tim povodom gradonačelnik Kirigin je primio Dražena Turinu Šajetu i Duška Jelčića Duleta sa suprugom Silvanom.

Oglas

Nakon višegodišnjih najava, Šajeta je napokon nastupio na festivalu i to pjesmom „Najbolji čovek na svete”, posvećenom legendarnom Dušku Jeličiću Duletu. Pjesmom je osvojio i publiku i žiri koji mu je dodijelio nagradu za najboljeg kantautora. Najboljom zavičajnom šansonom proglašena je skladba „Deca z Govca“ koju su izveli Silvana i Duško Jeličić.

„Još sam jedanput iskoristio Duleta, stavio fokus na njegovu poslovičnu dobrotu koja je zaista svjetska kategorija, ako sam ja polovinka Dule je cijela nota“, kazao je Šajeta, a gradonačelnik Kirigin se nadovezao da o Duletovoj dobroti dovoljno govori to što mu lučki cipli jedu kruh iz ruke.

Financijski dio nagrade osvojene na ČAnson festu Šajo i Dule donirat će opatijskim Smajlićima, djeci i mladima opatijske Udruge osoba s invaliditetom, najavili su na primanju.

Šajeta se prisjetio i da je točno prije 30 godina izašao prvi album opatijskog benda „Šajeta & Capra d’oro“  pod nazivom „Čestitke i aplauzi“, jedan od najvažnijih albuma Ča-vala devedesetih godina prošloga stoljeća.

Gradonačelnik Kirigin je, uz čestitke na uspjehu na ČAnsonfestu, popularnim opatijskim glazbenicima zahvalio što čuvaju domaće Ča, kao i na velikom doprinosu u osmišljavanju popularnih manifestacija koje su postale dio opatijskog identiteta.

Exit mobile version