TENISKA SUTKINJA

OPATIJA Gradonačelnik Kirigin priredio primanje za Adelku Činko, prvu hrvatsku tenisku sutkinju sa Zlatnom značkom

Idi na originalni članak

Gradonačelnik Fernando Kirigin priredio je primanje za opatijku Adelku Činko, prvu hrvatsku vrhovnu tenisku sutkinju sa Zlatnom značkom u pauzi između dva Grand Slama, Roland Garrosa i Wimbledona.

Oglas

Za Zlatnu značku u ulozi vrhovnog suca Adelka Činko je vrijedno radila 15 godina na brojnim međunarodnim turnirima. Nakon diplome kao profesorica matematike i informatike zaposlila se na Tehničkom fakultetu u Rijeci, a suđenje joj je bilo hobi, obzirom da je godinama trenirala tenis. Godine 1996. položila je nacionalni sudački ispit, u Luksemburgu je 2000. godine stigla do Bijele značke.

Potom, 2007. godine u Amsterdamu do srebrne značke (referee), a dvije godine kasnije u Kairu do Brončane značke (chair). U suca sa Srebrnom značkom (chair) promovirana je 2018. godine, a ove je godine stigla i do Zlatne značke u kategoriji referee.

Gradonačelnik joj je čestitao na postignutim uspjesima, zaželio još dugi niz godina uspješnog suđenja u bijelom sportu i istaknuo da je njezin životni put sjajna priča o uspjehu na ponos cijele Opatije.

Exit mobile version