PAHULJICE (IPAK) PADAJU: Zabijelio se prigrad i mnoga mjesta RI-prstena

Idi na originalni članak
Krasica danas ujutro (foto: Nikola Jovetić)

Danas smo se probudili u ugođaju kakvog smo priželjkivali prije desetak dana kako bi uživali u „Bijelom Božiću“, no ovoga puta zima se poigrala s nama.

Oglas

Pahuljice nismo imali kada su ih mnogi sanjali, ali smo ih dočekali početkom godine kada zapravo isto „pašu“ zbog školskih praznika i skijaških odmora (za one koji si ih mogu priuštiti). Zabijelio se danas prigrad i mnoga mjesta RI-prstena, a susnježica nije rijetkost ni nekim rubnim dijelovima grada.

Prilaz Krčkom mostu

Meteorolozi su ovoga puta imali potpuno pravo, i tokom dana i dalje možemo očekivati pretežno oblačno vrijeme s oborinama. U unutrašnjosti će padati snijeg kojeg će biti od 5 do 20 centimetara, dok se obilniji očekuje u gorskim predjelima, priopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda.

Na sjevernom Jadranu puhat će jaka i olujna bura, a očekivana temperatura je od 0 do 5. Sukladno planu zimske službe za javne i nerazvrstane ceste na području grada Rijeke od 7 sati uveden je II. stupanj pripravnosti.

Nedjeljno jutro u Viškovu

Poslijepodne i navečer očekuje se prestanak oborina te sa zapada i djelomično razvedravanje.

Najviše snijega napadalao je na Risnjaku kod Crnog Luga: 21 cm, u Delnicama ga ima 19 cm, a na Pargu kod Čabra 13 cm uz temperaturu od -9°C! Rijeka jutro dočekala s „nedovoljnih“ 1°C.

Zbog olujne bure zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, a od 9:30 i A7 čvor Sv. Kuzam – čvor Šmrika. Samo za osobna vozila otvorene su A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica i Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Karlobaga. Krčkim mostom ne pometuje prva skupina vozila.

Krasica (foto: Nikola Jovetić)
Exit mobile version