OD 13. LISTOPADA DO 10. STUDENOG

Počele prijave za novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ u Dječjem domu „Tić“

Idi na originalni članak
Foto: Unsplash

U četvrtak, 13. listopada kreće novi ciklus „Škole za razvedene roditelje“ – besplatnog programa psihološke podrške razvedenim roditeljima ili roditeljima čiji je razvod u tijeku.

Oglas

Program će se održavati u periodu od 13. listopada do 10. studenog tijekom pet susreta, svakog četvrtka od 17.00 do 18.30 sati. Sudjelovanje je za sve polaznike besplatno, a svi zainteresirani roditelji mogu se prijaviti na tel. 215-670, radnim danom od 9 do 15 sati.

Polazeći od ideje da svi roditelji trebaju potporu roditeljstvu te da većini roditelja u razdobljima kriza nedostaju znanje i vještine za postizanje “dobrog roditeljstva” Dječji dom „Tić“ Rijeka organizira program psihološke podrške namijenjen svim roditeljima koji su razvedeni ili je proces razvoda braka u tijeku. „Škola za razvedene roditelje“ se kontinuirano provodi od 2007. godine.

Cilj programa je olakšati prilagodbu djece i roditelja na nove životne okolnosti, pomoći u smanjivanju opterećenja uvjetovanih rastavom uz jačanje roditeljske kompetencije u odgoju, a time i osjećaja zadovoljstva roditeljskom ulogom.

Program uključuje mogućnost razmijene iskustava u grupi te pružanje teorijskih znanja i informacija:

Svi polaznici po završetku dobivaju priručnik „Razvodimo se, ali ostajemo raoditelji“, koji objedinjuju teorijska znanja dobivena tijekom trajanja programa kojeg vode psihologinje Dječjeg doma “Tić”.

Exit mobile version