VREMENSKA PROGNOZA

Ponovno upaljen meteoalarm: U narednim danima pljuskovi, grmljavina, a moguć i snijeg!

Idi na originalni članak
Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Prema izgledima vremena DHMZ -a od nedjelje do utorka bit će promjenljivo i nestabilno, povremeno će padati kiša

Oglas

Ako ste mislili za vikend negdje uživati na otvorenom, vremenska prognoza koju je objavio DHMZ za vikend neugodno će vas iznenaditi.

Kako su izvijestili iz DHMZ-a, bit će umjereno do pretežno oblačno uz mjestimičnu kišu najprije u zapadnim krajevima, a do večeri i na krajnjem jugu. Istok zemlje uglavnom suh. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su na sjevernom Jadranu dok će u višem gorju biti susnježice i snijega. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i sjeveroistočni. Na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak tijekom prijepodneva u okretanju na umjerenu i jaku buru, prvo na sjeveru, a do kraja dana duž obale. Podno Velebita olujni udari. Najniža temperatura zraka od 1 do 6, na Jadranu između 7 i 11 °C. Najviša dnevna između 10 i 15, u Dalmaciji i do 17 °C, piše Net.hr.

Svježija jutra

Prema izgledima vremena DHMZ -a od nedjelje do utorka bit će promjenljivo i nestabilno, povremeno će padati kiša. Najsunčaniji i uglavnom suh bit će ponedjeljak. Puhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, malo oslabjeti, a u Dalmaciji će u ponedjeljak nakratko zapuhati do umjereno jugo. Jutra od utorka svježija.

Zasad je narančasti i žuti meteoalarm upaljen za područje duž obale zbog jakog vjetra. “Pojačana, mjestimice jaka, a moguća i vrlo jaka bura”, stoji u upozorenju.

Prema prognozi RTL-a idućih dana na kopnu promjenjivo oblačno, mjestimice uz kišu i kratkotrajne pljuskove izglednije za vikend i sredinom novog tjedna. Ali bit će i sunčanih razdoblja, češćih u utorak. Uz umjeren, u nedjelju i jak vjetar sa sjevera ostaje svježe, ujutro i hladno pa ponegdje može biti slabog mraza. Na Jadranu umjerena naoblaka, povremeno slaba kiša i kratkotrajni pljuskovi moguće praćeni grmljavinom. Samo u ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho. Ostaje vjetrovito uz umjerenu i jaku, u nedjelju i utorak podno Velebita i olujnu buru, a temperatura se neće značajnije mijenjati.

Exit mobile version