POVEZIVANJE DVAJU GRADOVA

Potpisan Sporazum o prijateljstvu Savjeta mladih Opatije i Varaždina

Idi na originalni članak

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Varaždinu je potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između Savjeta mladih Grada Opatije i Grada Varaždina s ciljem učvršćivanja međusobnih kontakata, razmjene iskustava i znanja u područjima od važnosti za mlade.

Oglas

Suradnja će  doprinijeti razvitku politika za mlade te intenzivnijem povezivanju dvaju gradova. Sporazum su potpisale predsjednica Savjeta mladih Grada Opatije Ena Knežević Tončinić i predsjednica Savjeta mladih Grada Varaždina Hana Kontreci.

– Ovim Sporazumom o suradnji iskazujemo spremnost za zajedničkim djelovanjem u cilju podizanja kvalitete provedbe politika za mlade u našim gradovima. Zajednička suradnja bit će ostvarena kroz informiranje i promoviranje primjera dobre prakse naših gradova, a krenut ćemo sa sustavom stipendiranja i participativnim programima za mlade, kazala je Knežević Tončinić.

Savjet mladih Grada Varaždina je organizirao susret sa savjetima mladih Grada Zagreba, Opatije, Rijeke, Lepoglave, Koprivnice, Čakovca i Međimurske županije, a događaju je prisustvovao i zamjenik varaždinskog gradonačelnika te saborski zastupnik Miroslav Marković koji je tom prilikom govorio o stambenom zbrinjavanju mladih. Zaključio je da država treba regulirati mehanizme koji omogućuju model rješavanja stanovanja, primjerice dugotrajan najam u kojem mladi imaju pravo na dugoročno iznajmljivanje stanova po povoljnijim i stabilnim cijenama kroz partnerstvo države s privatnim investitorima ili neprofitnim stambenim zadrugama.

Exit mobile version