EVO KAKO JE BILO

Povodom Opatijskog dječjeg vikenda organiziran posjet policijskoj postaji

Idi na originalni članak

Pored prostorija postaje i policijske opreme, učenici su mogli pogledati i dio tehnike koja se koristi u svakodnevnom radu, kao i službena vozila, izvijestila je policija.

Oglas

U sklopu programa „Opatijski dječji vikend“ koji je od 6. do 8. listopada organiziran na opatijskom području proveden je i posjet, odnosno razgled Policijske postaje Opatija.

Dio Programa pod nazivom „Kad narastem bit ću…“ organizirao je Grad Opatija s Festivalom Opatija i u suradnji s agencijom „Omnes“ , a njime je djeci predškolske dobi i učenicima osnovnih škola s područja grada Opatije omogućen posjet različitim institucijama, ustanovama, tvrtkama i obrtima s područja Opatije.

Tako su u petak, 6. listopada u Policijsku postaju Opatija došli učenici 5. i 6. razreda Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija, a i učenici 1. i 2. razreda iz Područne škole Ičići.

Tu su učenici imali priliku vidjeti prostore operativnog dežurstva gdje policijski službenici 24h su na usluzi građanima te zaprimaju dojave kojima se traži pomoć policije i ostalih žurnih službi.

Uz to su i vidjeli druge prostorije u postaji kao što su šalteri za izradu osobnih dokumenata, ali i prostoriju za zadržavanje i ispitivanje, kao i prepoznavanje, tijekom kriminalističkog istraživanja.

Pored prostorija i policijske opreme učenici su mogli pogledati i dio tehnike koja se koristi u svakodnevnom radu, a u dvorištu postaje i službena vozila. Učenici i nastavnici su s velikim zanimanjem pogledali dostupne im dijelove postaje i aktivno su sudjelovali u razgovoru s policijskim službenicima postavljajući brojna pitanja.

Osim opreme, najveće zanimanje su im izazvala vozila u koja su mogli ući te ih pomno razgledati i barem na trenutak zamisliti da su „policajci na zadatku“.

Organizatori vjeruju kako se ovim programom djeci u izravnoj komunikaciji sa službenim osobama pokazuju stvarna događanja iz njihovog okruženja i time ih na neizravan, a vrlo zanimljiv način, pripremaju na budući život odraslih osoba.

Exit mobile version