RASPISAN NATJEČAJ

Poznajete riječkog volontera koji zaslužuje priznanje? Prijavite ih za nagradu “Volonteri godine”!

Idi na originalni članak

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera koji je 5. prosinca, Udruga za razvoj civilnog društva SMART – Volonterski centar Rijeka raspisuje natječaj za nagradu „Volonteri godine“.

Oglas

Program koji podržavaju Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija usmjeren je prema većoj vidljivosti i prepoznatljivosti volonterki i volontera u zajednici.

„Međunarodni dan volontera slavimo dulje od desetljeća dodjelom spomenutih nagrada te pozivamo organizacije, pojedinke/ce, odgojno – obrazovne ustanove da nominiraju svoje kandidate/tkinje i organizacije“, ističu u Udruzi SMART.

Osim nagrade pojedincima/kama/, Udruga SMART – Volonterski centar Rijeka samostalno dodjeljuje nagrade „Organizator volontiranja 2024.“, s ciljem promocije kvalitetnih volonterskih programa različitih organizacija te „Školski volonterski klub 2024.”, kako bismo vrednovali dobru praksu uključivanja učenika, roditelja i volontera iz zajednice u volonterske aktivnosti unutar i izvan odgojno – obrazovnih ustanova.

Kandidate/kinje za nagradu “Volonteri godine” mogu nominirati neprofitne organizacije koji djeluju na području grada Rijeke i/ili Primorsko-goranske županije, a koje su u svom djelovanju u 2024. godini surađivale s volonterima/kama, sukladno Zakonu o volonterstvu.

Organizaciju za nagradu “Organizator volontiranja 2024. ” mogu nominirati njihovi volonteri/ke, druga organizacija ili jedinica lokalne/regionalne samouprave te organizacija može za nagradu nominirati i samu sebe.

Za nagradu „Školski volonterski klub 2024.”, odgojno – obrazovnu ustanovu mogu nominirati učenici volonteri, drugi volonteri ustanove, druga ustanova, organizacija ili jedinica lokalne/regionalne samouprave te ustanova može za nagradu nominirati i samu sebe.

Natječaj je otvoren od 4. do 30. listopada 2024., a Detaljna uputstva i Nominacijski obrasci nalaze se na mrežnim stranicama Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije i Volonterskog centra Udruge za razvoj civilnog društva SMART, a mogu se zatražiti i e-mailom na smart@smart.hr.

Nominacijski obrasci

Detaljna uputstva

Exit mobile version