GAME DEVELOPERI

Predstavljamo riječke startup-ove (13): Arcade Reborn – razvijanje popularnih arkadnih igrica i izrada igrače konzole

Idi na originalni članak
Foto: Aleksandar Tomulić

Retro arkadne igrice vraćaju se u gaming svijet na velika vrata, sigurni su u Arcade Reborn, korisničkom timu 11. generacije Startup Inkubatora Rijeka, a čija je ideja upravo u službi ponovnog popularizaciji arkadnih igrica.

Oglas

Iza Arcade Reborn-a nalaze se Edvin Mirojević, Ivan Kladarić i Tomislav Lukić, a u sklopu svog projekta rade na razvoju originalnih arkadnih igara, no ujedno i na prototipu arkadne igraće konzole.

Edvin, Ivan i Tomislav upoznali su se tek tri tjedna prije prijave na Startup Inkubator, nakon jedne rasprave o igricama na kojoj su se, igrom slučaja, našla sva trojica.

Edvin je podijelio svoju ideju, a Ivan i Tomislav spremno su je dočekali. Danas je Tomislav zadužen za rad na web stranici i marketingu projekta, Ivan je hardware stručnjak, a Edvin je team lead i glavni game developer. U ovom trenutku Arcade Reborn imaju razvijene dvije originalne igre, prototip konzole je u završnoj fazi, a stranici se dodaje i online trgovina. Projekt, kažu, nije ovako izgledao u samom startu, a za njegov današnji ‘izgled’ moraju zahvaliti programu edukacija i podršci mentora.

U budućnosti će se nastojati držati roadmap-a i tempa kojeg su si sami zadali.

“Idući cilj nam je nastup i što bolji rezultat na demo danu. Generalno se nadamo nastupu s kompletnim proizvodom i spremnim projektom na Infogamer konferenciji u Zagrebu, u studenom 2020., ukoliko to okolnosti dopuste naravno”.

Edvin, Ivan i Tomislav jednoglasni su kada je riječ o ocjeni Startup programa.

“Kroz čitav proces sjajno su nas vodile koordinatorice Inkubatora Emilija i Mirna, te stvarno visok broj mentora sa značajnim znanjem i iskustvom iz specifičnih polja iz kojeg dolaze. Bez njih bi bilo jako teško napredovati do razine na kojoj smo sada. Svaki izazov bio je prilika za učenje, a poznanstva i znanja koja smo stekli stvarno su neprocjenjiva. Pozvali bi sve ljude koji imaju ideju o poslovnom pothvatu ili projektu za kojeg misle da je, uz malu pomoć, ostvariv, da se prijave u inkubator iduće godine”, zaključili su mladi developeri.

Projekt Startup Inkubatora Rijeka namijenjen je osobama koje samostalno ili unutar tima žele razviti svoju poduzetničku ideju, a integralni je dio Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke.

Exit mobile version