U ORGANIZACIJI PD KAMENJAK

PRIDRUŽITE SE! U nedjelju radna akcija uređenja novog gradskog parka na Kantridi

Idi na originalni članak

Planinarsko društvo Kamenjak u nedjelju, 27. rujna, od 10 do 14 sati poziva građane na radnu akciju uređenja novog gradskog parka na Kantridi – Parka lovora.

Oglas

Riječ je o parku koji se uređuje temeljem projekta Planinarskog društva Kamenjak u sklopu Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture na zapuštenom šumskom javnom prostoru između Dječje bolnice Kantrida i Doma umirovljenika. Park će činiti cjelinu s poučnom planinarskom stazom Šumom Striborovom i pokrivati površinu od oko 30.000 m2, što je gotovo pa veličina parka na Mlaki.

Park će činiti cjelinu sa Šumom Striborovom

Plan nedjeljne radne akcije je iz parka izvući krupni i sitni otpad te urediti stazice i livade u autohtonoj šumi lovora i mediteranskog bilja. Dio volonterske ekipe obnovit će prilaz parku za invalidska i dječja kolica, a očistit će se i prostor koji bi trebao postati dječje igralište s pozornicom za koncerte i predstave.

Plan nedjeljne radne akcije je iz parka izvući krupni i sitni otpad, za što je pripremljeno dovoljno vreća i radnih rukavica. Građanima se preporuča ponijeti gojzerice i staru odjeću (duge hlače, dugi rukavi), te se mole svi koji imaju motornu pilu da je ponesu.

Automobili će se moći parkirati kod Doma umirovljenika, na kraju parkirališta, u neposrednoj blizini parka.

Za prijavu na radnu akciju potrebno se javiti na broj 091 786 4535.

Exit mobile version