SUPER ĆE IZGLEDATI

Video |Radovi na Gradskoj knjižnici u riječkom Art kvartu primiču se kraju. Evo za kada je najavljeno otvorenje!

Idi na originalni članak

Građevinski radovi na novoj Gradskoj knjižnici u Art kvartu u visokoj su fazi dovršenosti – nema više skela ni dizalica! Više u videoprilogu!

Oglas

Svoje je lice napokon otkrio dograđeni dio zgrade na pročelju. Preostali detalji na fasadi bit će gotovi do 30. srpnja, nakon čeka slijedi opremanje unutrašnjosti.

Gradska knjižnica u kompleksu Benčić prostirat će se na 4 etaže. U potkrovlju će se nalaziti interne službe knjižnice, dok je ostatak namijenjen korisnicima. Na zasebnim etažama stručna literatura, periodika te beletristika.

Gradska knjižnica Rijeka danas djeluje na nekoliko lokacija, a ta nesretna okolnost pokazat će se sretnom prilikom selidbe 150 tisuća svezaka.

Središnji odjel u palači Modello u koju je Gradska knjižnica Rijeka privremeno uselila davne 1966., te odjel Filodrammatice zbog preseljenja će biti zatvoreni oko 2 mjeseca. Korisnicima, kojih je oko 20 tisuća, na raspolaganju će biti posudba većeg broja knjiga koje će bez naplate zakasnine u prosincu vratiti u novoj gradskoj knjižnici.

U videu pogledajte razgovor reportera Kanala Ri s ravnateljem Gradske knjižnice Nikom Cvjetkovićem.

Exit mobile version