EVO DETALJA

Raspisan je Natječaj Grada Opatije za srednjoškolske i studentske stipendije

Idi na originalni članak
Foto: Free Pick

Grad Opatija je raspisao Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku i akademsku godinu 2024./25. koji je otvoren zaključno do 16. listopada 2024. godine. Prijave se podnose ispunjavanjem elektroničkog obrasca.

Oglas

Grad dodjeljuje četiri vrste stipendija: temeljem školskog/akademskog uspjeha, temeljem imovinskog statusa, stipendije za deficitarna zanimanja i za poslijediplomski sveučilišni studij čijim se završetkom stječe akademski naziv doktora znanosti odnosno doktora umjetnosti.

Stipendije se dodjeljuju za školovanje u srednjim školama u Republici Hrvatskoj i za studije na visokim učilištima u i izvan Hrvatske.

Za učenice i učenike stipendija se isplaćuje tijekom trajanja školske godine i iznosi mjesečno 80 eura, dok se studenticama i studentima isplaćuje 12 mjeseci po 170 eura. Studenti poslijediplomskih studija ostvaraju pravo na jednokratni iznos do 1.500 eura.

Grad Opatija daje i stipendiju „Dr. sc. Jadranko Crnić“ za studenticu/ta integriranog sveučilišnog studija prava, odnosno studija prava prema ranijim propisima koja mjesečno iznosi 230 eura.

Exit mobile version