EVO DETALJA

Rezidencijalni program Gradske knjižnice Rijeka: Poziv na Književnu rezidenciju Kamov 2024. s temom treće životne dobi

Idi na originalni članak

Gradska knjižnica Rijeka raspisuje poziv za tri dvotjedne književne rezidencije “Kamov” namijenjene književnicima (pjesnicima, prozaicima, dramskim piscima) koje će se tijekom rujna, listopada i studenog 2024. godine održati u Rijeci.

Oglas

Pravo na rezidenciju imaju umjetnici koji nemaju mjesto prebivališta u Rijeci, a rezidencijalni program svakom rezidentu osigurava honorar te po potrebi dodatna produkcijska sredstva.

Tematski ovogodišnja rezidencija je usmjerena prema temama treće životne dobi – što znači starenje, demografska kriza, posljedice produživanja života, život u trećoj životnoj dobi s ograničenim sredstvima dio su tema koje će se posebno pozitivno valorizirati, a očekivano od autora je da ih kvalitetno tematiziraju i čine dijelom svog promišljanja i kreativnog rada.

Razdoblje provedbe

Što se nudi rezidentima i što se od rezidenta očekuje

Boravak u rezidenciji uključuje:

Tijekom trajanja rezidencije, a s obzirom na prostranost i odvojenost smještaja moguć je i boravak rezidenta/ice i iz drugih tematskih programa Rezidencijalnog programa Kamov.

Dužnosti rezidenta uključuju:

Uvjeti prijave

Prijavitelji moraju imati najmanje 18 godina na datum podnošenja prijave.

Način i rok prijave

Za prijavu je potrebno e-mailom poslati dokument u Word formatu koji uključuje:

Rok za podnošenje prijave: 17. travnja 2024. u ponoć.

Prijave kao i sva pitanja se šalju na rezidencijakamov@gkri.hr.

Izbor korisnika

Izbor korisnika rezidencije bit će rezultat vrednovanja programsko-projektnog tima Gradske knjižnice Rijeka. Rezultati će biti objavljeni na stranicama Kamov rezidencije www.kamov-residency.orgMagazina Gradske knjižnice Rijeka i Facebook stranici organizatora projekta najkasnije do 15. svibnja 2024. godine.

Odabrani kandidati također će biti obaviješteni putem e-maila.

Program se odvija u suradnji s Muzejom moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku, a uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Exit mobile version