"SVE JE U ROKOVIMA"

Video |(RI TV) DRŽAVNI TAJNIK ZA RIPORTAL Plazonić: “Nova riječka bolnica je građevinski dovršena u roku, kreće priprema za opremanje”

Idi na originalni članak

Uz novu bolničku zgradu  bit će sagrađeni i popratni sadržaji – termoenergetski blok u kojem će se nalaziti kotlovnica, praonica, bolnička kuhinja, restoran i kafić, tehnička služba i radionice te informatička služba

Oglas

U riječkom KBC-u predstavljen je prvi laboratorij za brzu molekularnu dijagnostiku u hitnoj medicini u Hrvatskoj. Tom prilikom Riportal je na temu novog bolničkog kompleksa KBC-a Rijeka na lokalitetu Sušak – što obuhvaća izgradnju Bolnice za majku i dijete, termoenergetski blok te otvoreno višeetažno parkiralište – razgovarao s Željkom Plazonićem, državnim tajnikom Ministarstva zdravstva koji je ujedno i predsjednik Povjerenstva za izgradnju nove bolnice.

“Ova glavna zgrada je praktički završena u građevinskom dijelu i sada imamo unutarnje uređenje, elektroinstalacije i druge instalacije, to se u ovome trenutku radi. Ono što je bitno za istaknuti, usprkos pandemiji koja je zahvatila sve strukture društva, izvođači radova nisu kasnili u rokovima izvršenja, što je izvanredan uspjeh svih koji su u tome sudjelovali”, istaknuo je državni tajnik Željko Plazonić.

Govorio je i o novim studijima na Sveučilištu u Rijeci o čemu također možete saznati više u videoprilogu:

Podsjetimo, prva faza izgradnje bolnice za ginekologiju, porodništvo i pedijatriju – odnosno pripremni radovi – započeti su 2016. godine, a u tijeku je druga faza projekta koja obuhvaća izgradnju bolnice za majku i dijete, termoenergetski blok i parkirališta. Radovi na gradilištu nove riječke bolnice za žene i djecu započeli su sredinom mjeseca rujna 2019. godine a očekivani završetak svih radova i useljenje u nove bolničke prostore trebalo bi se dogoditi u travnju 2022. godine

U bolnički kompleks u Rijeci je dosad izdvojeno više od milijardu kuna, i to 885 milijuna kuna za infrastrukturu a ostalo za medicinsku opremu i tehnički aspekt

Trećom fazom predviđena je izgradnja zgrade koje nisu obuhvaćene investicijskim programom druge faze, centralna bolnička zgrada i rekonstrukcija stare sušačke bolnice i poliklinike, čime će se postići sveobuhvatni program preseljenja svih kapaciteta KBC-a Rijeka na jednu lokaciju.

Foto: Mateo Levak/Riportal

Novi objekt će se prostirati na sveukupno 44 tisuće četvorna metra gdje će biti smješteno 249 kreveta. Uz novu bolničku zgradu, u ovoj će fazi biti sagrađeni popratni sadržaji – termoenergetski blok površine 16 tisuća četvornih metara u kojem će se nalaziti kotlovnica, praonica, bolnička kuhinja, restoran i kafić, tehnička služba i radionice te informatička služba.

Gradit će se višeetažno parkiralište površine 1.532 četvorna metra, a u cijelom novom kompleksu kojem valja pribrojiti i podzemne garaže glavne zgrade s 333 parkirna mjesta za automobile predviđeno je 605 parkirnih mjesta.

Exit mobile version