UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Video |(RI TV) U Opatiji i u Voloskom žene obasute cvijećem; Dujmić: “Lijepa tradicija se nastavlja!”

Idi na originalni članak
Foto: Mateo Levak/Riportal

Cvijeće je ženama darivano na opatijskoj tržnici i u Voloskom

Oglas

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić sa svojim zamjenicima Verom Aničić i Emilom Priskićem dijelio je ispred opatijske tržnice cvijeće sugrađankama te im čestitao njihov dan.

Dujmić je sugrađankama poželio dobro zdravlje i uspješno nošenje s ovim izazovnim vremenima: “Na ovaj način nastavljamo jednu lijepu i dugogodišnju tradiciju čestitanja Dana žena našim dragim sugrađankama. Nismo dozvolili niti da nam koronavirus pokvari ovaj lijepi običaj darivanja naših majki, žena, sestara, kćeri, prijateljica…”, rekao je ovom prigodom Dujmić.

Više u VIDEOPRILOGU:

Gradonačelnik Dujmić je dodao kako ovim simboličnim darivanjem cvijeća sugrađankama želi podsjetiti na važnost žena u društvu, sa željom da njihov javni utjecaj bude još više prepoznat i priznat.

Ove je godine po prvi puta Grad Opatija sugrađankama darivao jaglace i na Trgu Volosko.

Međunarodni dan žena obilježava se 8. ožujka kao podsjetnik na tekstilne radnice u New Yorku koje su, još krajem 19. stoljeća, u doba ubrzane industrijalizacije, radile u nehumanim uvjetima. Američke radnice prvi su puta javno demonstrirale 8. ožujka 1857. zbog loših radnih uvjeta i niskih plaća. Prosvjed je prekinut uz uporabu sile, ali te su iste radnice nešto kasnije osnovale sindikat i tako je započela borba za ženska prava, koja traje i danas.

Exit mobile version