CIJEPLJENO 68 ŠTIĆENIKA

Video |(RI TV) U Voloskom cijepljeni prvi korisnici Doma za starije i nemoćne!

Idi na originalni članak

Nastavlja se cijepljenje u domovima za starije osobe na području PGŽ

Oglas

Danas u prijepodnevnim satima cjepivom protiv koronavirusa cijepljeni su i prvi korisnici Doma za starije i nemoćne u Voloskom, odnosno 68 štićenika i 12 djelatnika. Cijepljenje su obavili liječnici i medicinske sestre opatijske ispostave NZZJZ PGŽ i medicinske sestre iz Doma.

Ukupno je planirano cijepiti 160 djelatnika i korisnika Doma za starije u Voloskom.

Novih 1950 doza cijepiva u Primorsko-goransku županiju trebalo bi stići u srijedu te će se prema planu nastaviti s cijepljenjem u KBC-u i ostalim domovima za starije.

Tim povodom izjavu su dali ravnatelj Doma Volosko Marijan Haupert, ali i 81-godišnji štićenik Doma Ivan Vidović koji je kratko poručio: “Cijepite se svi jer to će nas spasiti!”, što možete pogledati u videu:

Epidemiolog Dobrica Rončević istaknuo je na današnjoj konferenciji za novinare kako je napravljen detaljan plan cijepljenja i kako vjeruje da će se zadržati kontinuitet ukoliko će doze pristizati na vrijeme.

Nakon prve faze, kojom su obuhvaćeni zdravstveni radnici te korisnici i djelatnici ustanova socijalne skrbi, u planu je da se u 2. fazi cijepe ostali zdravstveni radnici koji ne rade u velikim sustavima (doktori primarne zdravstvene zaštite i sl.), kronični bolesnici i starije osobe, a u trećoj fazi stanovništvo koje nema posebne indikacije.

Kako doznajemo iz Nacionalnog stožera civilne zaštite to bi trebalo biti polovicom siječnja.

Exit mobile version