ONLINE JE BRŽE!

Riječka policija poziva: “Koristite e-Usluge MUP-a, izbjegnimo gužve pred zgradom policije!”

Idi na originalni članak
Foto: Riportal/Pixsell

Mjeseci ograničenog obavljanja upravnih poslova došlo ne na naplatu – velik broj građana sada treba osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i druge dokumente, a zbog protuepidemijskih mjera mora se dulje čekati

Oglas
Prije tjedan dana objavili smo tekst pod naslovom “VELIKE GUŽVE PRED ZGRADOM MUP-a! Deseci građana na rubu očaja cijelo jutro čekaju osobne, putovnice, vozačke….” u kojem smo upozorili na teško stanje pred zgradom MUP-a koje je utoliko i strašnije jer se građani prilikom čekanja na dokumente uopće ne pridržavaju preporučenih mjera socijalne distance, gurajući se prema vratima šalter-sale u sjedištu Policijske uprave u Rijeci predstavljajući potencijalnu opasnost za širenje zaraze koronavirsom.
Na naš napis reagirali su iz Policijske uprave primorsko-goranske objavivši priopćenje u kojemu pozivaju građane na korištenje  e-Usluge MUP-a.

“Proteklih nekoliko mjeseci zbog epidemije bolesti COVID-19, u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj rad sa strankama  radi obavljanja upravnih poslova bio je prilagođen epidemiološkim mjerama propisanim od nadležnih tijela. Manji dio poslova obavljao se dolaskom stanaka u službene prostorije, dio putem sustava e- Građani, a zatim i  naručivanjem stranaka  radi preuzimanja izrađenih isprava.

Od 1. lipnja građanima je omogućeno da sve upravne poslove obavljaju u redovnom radnom vremenu,  bez prethodnog naručivanja.

Ovom prilikom upućujemo građane da koriste mogućnosti koje im nudi sustav e-Građanin, što će smanjiti potrebu osobnog dolaska građana u šalter salu i čekanja u redovima, a također i  dosljednijem poštivanju epidemioloških mjera, posebice preporučene fizičke udaljenosti.”, poručili su iz MUP-a

Podsjećamo, svi građani koji posjeduju elektroničku osobnu iskaznicu, zahtjeve za izdavanje vozačke dozvole i putovnice mogu podnositi elektronički, putem sustava e-Građani. Osim toga, dostavu navedenih isprava građani mogu zatražiti na adresu prebivališta, dakle bez potrebe da dolaze u policiju.

Također, građani mogu koristiti i uslugu e-Boravište i e-Suglasnost, kao i druge e-Usluge MUP-a, a više informacija o navedenim uslugama mogu pronaći OVDJE .

Potrebne informacije građani mogu dobiti putem telefona ili elektroničke pošte primorsko-goranska@policija.hr ili pitanja@mup.hr te ih pronaći na internet stranicama Ministarstva unutarnjih poslova, u rubrici Moji dokumenti https://mup.gov.hr/moji-dokumenti-281563/281563 .

“Sve građane koji upravne poslove moraju obaviti isključivo dolaskom u službene prostorije pozivamo da se i dalje pridržavaju preporučenih epidemioloških mjera te uputa policijskih službenika na ulazu.”, poručili su.

Exit mobile version