RIJEČKI „IMPULSE FESTIVAL“ SVE BLIŽE: Nove atrakcije – glazbeni pub kviz i zanimljiva tribina o videostvaralaštvu

Idi na originalni članak

Treći Impulse Festival održat će se od 6. do 14. lipnja u Rijeci uz niz atraktivnih koncerata, klupskih programa i zanimljivih popratnih programa

Oglas

U sklopu trećeg Impulse festivala do sada su najavljeni koncerti bendova Liima (ex-Efterklang) u OKC-u Palach i kultnog Lee Ranaldo Trio (ex-Sonic Youth) u Pogonu kulture, potom klupska večer Impulse Trigon u Nemu, Tunelu i Životu, veliki sajam ploča u Kružnoj ulici, glazbeni osvrt na Can u Galeriji SKC kao i hrvatska premijera filma „B-MOVIE: Lust & Sound in West Berlin, 1979 – 1989“ u Art-kinu Croatia.

No bit će tu još nekoliko vrlo zanimljivih popratnih programa. U prostorijama OKC-a Palach 8. lipnja održat će se glazbena tribina o video stvaralaštvu, tj. o produkciji videospotova u glazbi pod nazivom „Video je ubio radio zvijezdu“ (s početkom u 20 sati). U četvrtak 9. lipnja na programu je i „Glazbeni vremeplov“, zabavno-edukativni pub kviz u klubu Bačva, s početkom u 21 sat.

Video je ubio radio zvijezdu
(srijeda, 8. lipnja u 20 sati, OKC Palach)

Glazbeni videospot još uvijek služi kao promidžbeni materijal za odabranu pjesmu, stoga ne čudi njegova transformacija kroz povijest.

Na glazbenoj tribini „Video je ubio radio zvijezdu“ pod voditeljskom palicom Anđela Jurkasa krenut će se od glavne teme kreativnog procesa stvaranja video spotova i postaviti pitanja: Koliko je on važan, od svojih početaka do danas? Što je donio MTV boom, zlatno doba vizualne prekretnice u poimanju i približavanju glazbe publikama? Ima li još uvijek interesa za ovakvu formu izražavanja? Što nam danas još tjera adrenalin u mozak pri svakodnevnom natjecanju vizualnih informacija koje nas prate u stopu? Možemo li bez videspotova? Jesmo li You Tube ovisnici? To su samo neka od pitanja koja će se postaviti na tribni „Video je ubio radio zvijezdu“, a sve to kroz iskustva gostiju – to su poznati hrvatski redatelji videospotova Marcella Zanki, Andrej Korovljev i Kristina Barišić.

Impulse pub kviz: Glazbeni vremeplov
(četvrtak 9. lipnja u 21 sat, Klub Bačva)

„Glazbeni vremeplov“ je zabavni pub kviz koji će obuhvatiti sve glazbenike koji se abacedom nalaze negdje između ABBE i ZZ TOP-a te podsjetiti na najduhovitije, najbizarnije ili najrekordnije podatke vezane uz glazbene pravce, od klasike do dubstepa.

Uz pitanja koja su sastavili vrhunski kvizaši, tu su i slušni testovi kao i druga brojna iznenađenja! Poanta dobrog pub kviza je dakako zabava, a za nju će se pobrinuti voditelj Mario Kovač i njegov Dada Jihad tim!

Ulaz na tribinu i pub kviz je slobodan.

Više o Impulse festivalu:


Distune Promotion: http://distune.org/
SKC Sveučilišta u Rijeci: http://www.skc.uniri.hr/

Exit mobile version