KOLAR PODBACIO

VIDEO Riječki SDP-ovci velikom većinom izabrali svog favorita za novog predsjednika SDP-a!

Idi na originalni članak
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Prema trenutnim neslužbenim rezultatima u drugom krugu trebali bi se sučeliti Grbin i Kolar

Oglas

Pravo glasa imalo je oko 12.000 članova stranke, odnosno oni koji su podmirili članarine.

“Odaziv je bio 70 posto, bilo je malo nepravilnosti, to će se ocijeniti, uglavnom su sitne stvari, ništa posebno”, rekao je Zlatko Komadina za RTL Danas.

Riječki SDP-ovci velikom većinom izabrali svog favorita

Njima najviše odgovara Peđa Grbin za kojega je glasalo 94 riječkih SDP-ovaca. Mirela Ahmetović  dobila je 51 glas, Ranko  Ostojić 32 a Željko  Kolar 8 glasova. Grbin bi tako prema rezultatu u Rijeci pobijedio već u prvom krugu.

Zanimljivo, ovaj ishod gotovo je identičan onome kojeg je pokazala anketa Riportala koju smo ponudili našim čitateljima.

Grbin uvjerljivo pobijedio i u Zagrebu

U Gradu Zagrebu koji broji najveći broj članova SDP-a prebrojani su glasovi, a neslužbeno doznajemo kako uvjerljivo vodi Peđa Grbin koji je osvojio 456 glasova. Na drugom mjestu nalazi se Ranko Ostojić s 277 glasova, a na trećem Željko Kolar s 261 glasom. Mirela Ahmetović osvojila je 179 glasova, dok je Marino Percan osvojio 4 glasa.

Za sada Peđa Grbin vodi i u Krapinsko-zagorskoj županiji gdje je njegov najveći protukandidat Željko Kolar župan. Još nisu prebrojeni svi glasovi iz ove županije, no za Kolara najpovoljniji rezultat može biti izjednačen.

Grbin je pobijedio u Jaski, gradu iz kojeg dolazi Mihael Zmajlović koji je u njegovom timu, no zanimljivo je da je pobjedu odnio i u Osijeku gdje je predsjednik županijske organizacije Domagoj Hajduković koji podržava Kolara.

U Osijeku je Peđa Grbin uvjerljivo osvojio 95 glasova, Željko Kolar 24 glasa, Mirela Ahmetović 17, a Ranko Ostojić 14 glasova.

Ostojićev fijasko u Splitu

Stigli su rezultati iz druge najveće SDP-ove organizacije – one u Splitu. To je matična organizacija Ranka Ostojića a može se reći da je doživio fijasko s osvojenim 61 glasom. Premoćno je u Splitu pobijedio Željko Kolar s 258 glasova dok ih je Peđa Grbin osvojio 103.

Prema trenutnim neslužbenim rezultatima u drugom krugu trebali bi se sučeliti Grbin i Kolar.

Za Bernardićeva nasljednika natječu se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Exit mobile version