ŠETAČI, OPREZ!

Šetači, oprez! Kastavska šuma dobila nove stanovnike – čopor vukova!

Idi na originalni članak

Grad Kastav postao je dom novim, posebnim stanovnicima – čoporu vukova koji su se naselili u kastavskoj šumi. Prema izvještajima lokalnih lovaca, prisutnost vukova prati se već godinu dana, a prvi put su uočeni na području Permana. Najnovije snimke dolaze s lokacije Sebenjino, koje je zabilježio lovac Robert Jelovica.

Oglas

Vukovi su važan dio našeg prirodnog ekosustava, no s njihovim dolaskom u blizinu naseljenih područja, svi posjetitelji šume pozivaju se na povećan oprez. “Dobrodošli dragi vukovi, pazite na nas, a mi ćemo na vas,” poručuju iz Grada Kastva, sugerirajući da šetnje šumom budu u društvu i uz malo više buke kako bi se izbjegli eventualni susreti s ovim divljim životinjama.

Šuma je jedan od najljepših prirodnih resursa Kastva, a dolazak vukova svakako doprinosi njenoj raznolikosti. Ipak, gradske vlasti i lovci preporučuju odgovorno ponašanje, te ističu kako nije neuobičajeno da vukovi izbjegavaju ljude. Uz pravilne mjere opreza, suživot s ovim divljim životinjama može se odvijati bez problema.

Posjetitelji kastavske šume od sada su pozvani da, osim uživanja u prirodnim ljepotama, budu i svjesni novih stanara, te u šumu ulaze odgovorno i pripremljeno.

Exit mobile version