Švorinić: Zbog nespriječene Torcidine balvan revolucije ministar policije trebao bi ponuditi ostavku!

Idi na originalni članak

Lista za Rijeku zbog neshvatljivih propusta hrvatske policije i sumraka pravne države za vrijeme i nakon utakmice Hajduk – Rijeka, odigrane na Poljudu 11.ožujku, traži odgovornost hrvatske Vlade

Oglas

Od ministra MUP-a Vlahe Orepića traži da stavi mandat na raspolaganje uz ispriku poštenim navijačima i građanima našeg grada’, poručio je danas predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić nakon incidenta koji se dogodio između Senja i Novog Vinodolskog (OVDJE).

Priopćenje Liste za Rijeku prenosimo u cijelosti:

„Kao što je poznato, za vrijeme same utakmice dogodio se katastrofalan propust organizatora koji su dopustili ulazak naoružanog huligana u teren te je samo hladnokrvna reakcija igrača obje momčadi, uz bijeg suca s terena, spriječio teže posljedice.

Osim ovog teškog incidenta na Poljudu se palila srpska zastava, sa sjevera u većem dijelu utakmice pozivalo na ubijanje riječkih Srba, a predsjednik HNK Rijeke Damir Mišković je u loži pogođen bocom (?!).

Kulminacija neprihvatljivih događaja su barikade na Jadranskoj magistrali kod Novog Vinodolskog. Nakon što su huligani prometnicu blokirali bačvama i automobilima, napadnuta su vozila s navijačima Rijeke koji su se vraćali sa utakmice ali i kamenovana druga vozila sa ‘sumnjivim’ tablicama.
‘I dok je Torcidinu ‘balvan revoluciju’ na državnoj prometnici policija pasivno promatrala, istodobno smo zaprimili mnogobrojna svjedočenja navijača Rijeke koji su u Split otputovali brodom i prema kojima se policija ponašala izrazito revnosno i rigorozno. Takve neproporcionalne reakcije i neprijateljski odnos prema građanima Rijeke smatramo potpuno neprihvatljivim pogotovo iz razloga što se ne događaju prvi put. Policija treba biti u službi građana koji ju u tu svrhu financiraju, a za sve propuste zbog kojih je ugrožena sigurnost i imovina naših sugrađana, odgovorni trebaju odgovarati’, zaključak je priopćenja Liste za Rijeku kojeg potpisuje Danko Švorinić.

Exit mobile version