LOKALNI IZBORI

Tomislav Cvitković najavio kandidaturu za gradonačelnika Novog Vinodolskog

Idi na originalni članak

„Grad Novi Vinodolski je i uvijek će biti grad po mjeri svakog čovjeka”, izjavio je Cvitković, kandidat za gradonačelnika Novog Vinodolskog

Oglas

Kandidat Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Cvitković predstavio je svoju kandidaturu za gradonačelnika Novog Vinodolskog.

U svom uvodnom izlaganju Cvitković je pohvalio uspješnost dosadašnjeg rukovodstva koje je uspješno radilo na razvoju grada kao i na podizanju kvalitete života stanovnika, kako mladima tako i onim najstarijima. U prilog tome idu brojni uspješno realizirani projekti u suradnji sa Vladom Republike Hrvatske kao i napori na dobivanju sredstava iz EU.

Dovoljno opravdanje navedenog je izdvojena činjenica da su se samo u proteklom mandatnom razdoblju uspješno povukla značajna sredstva; 286 mil. kuna iz EU sredstava kao u 70 mil. kuna iz nacionalnih sredstava.

„Vrijeme u kojem živimo nije jednostavno, ali se trudom i dobrim radom mogu stvoriti uvijete za bolji život“ poručio je Cvitković.

U realizaciji infrastrukturnog poboljšanja uvjeta grada jako puno projekata je pokrenuto i realizirano, stoji u priopćenju njegova tima.

Prema riječima Cvitkovića, posebno uspješna je bila upravo 2020 godina. Iako teška i nadasve izazovna, riječ je o uspješnici u kojoj su se realizirali neki bitni projekti za grad poput; izgradnje infrastrukture u Poslovnoj zoni ZAPAD, nadogradnja dječjeg vrtića, sanacije odlagališta neopasnog otpada Duplja, izgradnje Doma zdravlja.

Predstavljanju kandidata Cvitkovića prisustvovao je i ministar Butković koji je dao veliku podršku, i kao resorni ministar i kao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a kandidatu i cijeloj izbornoj listi, kao i svim projektima koji se provode u Novom Vinodolskom.

U svojem uvodnom izlaganju posebno se zahvalio aktualnom gradonačelniku Piškuliću koji i dalje ostaje dio uspješnog tima, na svim njegovim dosadašnjim uspjesima i naporima za ovaj grad.

Ministar se osvrnuo na brojne projekte koje provodi grad uz podršku Vlade i Ministarstva, a koji se predstavljaju kao ključni projekti Županije. Posebno je apostrofirao gradnju obilaznice Novog Vinodolskog kao dio Jadransko- jonskog koridora, projekt kojeg provode Hrvatske autoceste i za kojeg se već u ovoj godini očekuje početak radova.

Isto tako, Ministarstvo planira zajedno s Lučkom upravom izgradnju i rekonstrukciju primarnog lukobrana u luci Novi Vinodolski. Prema riječima Ministra, radi se o investiciji od preko 30 mil. kuna, a za koja se sredstva planiraju osigurati iz EU.

Exit mobile version