TRKAČKI SPEKTAKL U RIJECI Održan 7. Molo longo trk: Tomislav Novosel i Maja Urban najbrži na lukobranu

Idi na originalni članak

Festival sporta i rekreacije nastavljen je ove subote utrkom po riječkom lukobranu “Molo longo trk”, na kojoj su okupljene rekreativce poslužili uistinu idealni vremenski uvjeti za trčanje.

Oglas

Od 155 trkača koji su točno u 10 sati krenuli istrčati dva kruga po popularnoj šetnici uz more, najbolje su rezultate u apsolutnoj ženskoj kategoriji ostvarile Maja Urban – AK Maksimir Zagreb (24:53), Marta Močinić Torpedo Runners (25:10) i Vlasta Tibljaš AK Kvarner (26:32), dok su kao apsolutni pobjednici u muškoj kategoriji slavili Tomislav Novosel Akdz (20:02), Robert Medvedec – adidas Runners Zagreb (20:40) i Alen Matovina – AM Runner (21:15).

Vrijedne nagrade sponzora Sport Visiona i unikatne pehare, izrađene od strane studenata kiparstva preddiplomskog studija Primijenjenih umjetnosti pod mentorstvom izv.prof.art. Dražena Vitolovića, najboljim su trkačima uručili riječki gradonačelnik Marko Filipović i pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ermina Duraj.

Vrijedi istaknuti kako se i na ovoj utrci moglo vidjeti sve generacije rekreativaca: najmlađi sudionik bio je Jakov Novosel (2017.), dok je najstariji trkač i ovoga puta bio Josip Jahn (1949.) kojeg se redovito može vidjeti na Molo longo trku, ali i brojnim maratonima i polumaratonima.

Molo longo trk uvertira je u veliku završnicu festivala sporta i rekreacije 28. travnja, kada nas u samom centru grada očekuje čak 7 utrka. Od toga su četiri natjecateljske – 20. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka i Erste Petica – te 3 nenatjecateljske utrke: dm mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe sa invaliditetom i slabovidne osobe te velika humanitarna utrka građana.

Vrijedi napomenuti da su prijave za spomenute natjecateljske utrke otvorene do 18. travnja uz standardnu kotizaciju i do 24. travnja uz only-race kotizaciju. Prijave se primaju isključivo online putem web stranice www.rijeka.run

Ususret završnice festivala građani su pozvani uključiti se u humanitarni aspekt festivala i kupnjom festivalske majice donirati za program Moje mjesto pod suncem. Majice se mogu kupiti na prodajnom štandu festivala na Trgu 128. brigade HV-a I u trgovinama Sport Visiona.

Exit mobile version