U Galeriji Kortil izložba “Zajednički prostor”

Idi na originalni članak

U Rijeci se 30. studenog s početkom u 20 sati u Galeriji Kortil otvara zanimljiva izložba mladih slovenskih autora pod nazivom “Common Space”

Oglas

Naziv izložbe reflektira različite poglede, iskustva, životne stilove i identitete mladih umjetnica/ka, istovremeno se nadovezujući na koncept zajedničkog društvenog prostora, kojeg predstavlja Slovenija, kao i utjecaj njene umjetničke scene na pojedinke/ce čija će djela biti predstavljena.

Devetero raznolikih autora odlučilo je izvorno i individualno progovoriti o temi kroz vlastito iskustvo studentske razmjene, života u inozemstvu, rada i djelovanja u domaćim uvjetima produkcije umjetnosti i kulture.. prikazujući intimne trenutke s prijateljima i obitelji, ispreplećući urbani prostor s pejzažima ruralnoga doma, kritizirajući društvenu svakodnevicu.

Riječ je o završnoj izložbi devetomjesečne serije samostalnih izložbi programa “Ciklus mladih ustvarjalcev 2.0” Centra za urbanu kulturu Kino Šiška iz Ljubljane. Suradnja je ostvarena s riječkim Centrom za transmedijske umjetnosti i kulture EREKT kroz program izložbi i razmjene EX EX.

[highlight] Izložba se može pogledati do 5. prosinca radnim danom od 10.00 do 13.00, 17.00 do 20.00 i subotom od 10.00 do 13.00 sati. [/highlight]

U sklopu izložbe kreirat će se fanzin koji će biti službeni katalog.

Ulaz u galeriju je besplatan i otvoren svim zainteresiranima. Stručna vodstva organiziraju se kroz postav za grupe i pojedince uz prethodnu najavu na mail galerijaKortil@rijeka.hr.

Potporu projektu dali su Ministarstvo kulture Republike Slovenije, Grad Ljubljana i Galerija Kortil.

Exit mobile version